Skip to main content

Dette er kandidatene til «Årets Mål» i StikkaLigaen

TRE KANDIDATER: Vollens Frederick Falch (t.v.), Heggedals Thomas Strand Lund og Holmens Endre Lübeck (t.h.) er nominert til Årets Mål.

Ukentlig gjennom sesongen har Budstikka sendt kamper fra vår lokale 4. divisjonsavdeling. Nå skal vi kåre sendingenes fineste mål.

  • Se kandidatenes scoringer i videoen over!

Stadig gjenstår det to kamper på vårt sendeskjema, men etter 14 direktesendte oppgjør ønsker Budstikkas sportsredaksjon å kåre Årets Mål i vårt prosjekt #StikkaLigaen.

De tre scoringene er redaksjonens favoritter fra de direktesendte kampene.

Scoret mot rivalen

Den første kandidaten er Vollens Frederick Falch, som allerede i første serierunde stod for en perle.

På hjemmebane. Mot rivalene fra Heggedal.

– Det var en utrolig deilig scoring, sier Falch, som må innrømme at det kom en bitter ettersmak, da Heggedal stakk av med seieren på overtid.

Da lobben gikk i mål, var det én mann som dukket opp i Vollen-spillerens tanker.

– Erik Cantona. Det var noe Cantona over den scoringen, og feiringen bærer nok preg av det, ler Falch.

Han forteller at han flere ganger har fått kjeft av trener Hans Amund Solberg for å forsøke seg på litt i overkant kreative skudd.

– Akkurat den der godkjente han, men vanligvis ville jeg fått kjeft for et slik forsøk, sier Vollen-mannen.

LES OGSÅ: Vurderer å slå sammen to tradisjonsrike idrettslag

La opp etter scoring fra 40 meter

For kandidat nummer to, Heggedals Thomas Strand Lund, ble drømmescoringen noe av det siste han gjorde som fotballspiller. Kampen etter la han opp.

– Det er ikke verst å få en oppmerksomhet som dette etter man har lagt opp, sier Lund, som omtaler scoringen som «100 prosent keepertabbe».

– Men samtidig er dette helt i ånden til Kaz Sokolowski (nåværende assistenttrener i Stabæk), som mener at alle frispark må bli slått på mål. Om noen bommer på ballen kan den da forsvinne inn i mål, sier Lund.

Han mener mange fine mål ikke har blitt fanget opp på film denne sesongen.

– Det har vært mange fine scoringer, sier han.

LES OGSÅ: Paal (65) er materialforvalter for to naboklubber: - Man blir som guttunger

– Betydde mye

For den siste kandidaten, Holmens Endre Lübeck, var scoringen mot Lommedalen helt spesiell. Før sesongen byttet han fra de gule til de røde, og scoringen kom i første kamp tilbake på hans gamle hjemmebane. Feiringen tok han foran hjemmelaget Lommedalens supportere.

– Den scoringen er det jeg kommer til å huske aller best fra denne sesongen. En slik scoring gir en eufori som jeg ikke får andre steder, sier Lübeck, som husker at han rakk å tenke hvor hans tidligere lagkamerat, Lommedalen-målvakt Jakob Dypfest Holst, ville forvente at han skjøt.

– Jeg rakk akkurat å tenke tanken, og fikk lagt skuddet motsatt. Jeg har trent en del på de skuddene der, sier Lübeck - som også husker en av lagkamerat Mads Hasles scoringer mot Asker 2 som en perle.

– Jeg husker ikke hvilken det var (Hasle scoret fire mot Asker denne sesongen), men en av scoringene hvor han dro av flere spillere, og banket den opp i hjørnet. En typisk Mads Hasle-scoring, sier Lübeck.

LES OGSÅ: Åtte mål og to røde i brennhet lokalderby

PS: Vinneren blir offentliggjort 9. oktober - i forkant av den direktesendte sesongavslutningen mellom Lommedalen og Heggedal.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.