Skip to main content

Borte fra fotballen i tre måneder

Sander Berge besøkte Føyka i sommer. Nå er Sheffield United-proffen skadet, og er borte fra fotballen i tre måneder.

Sander Berge besøkte Føyka i sommer. Nå er Sheffield United-proffen skadet, og er borte fra fotballen i tre måneder. 

Foto: EVA GROVEN

Asker-gutten Sander Berge (22) fikk en tidlig juleferie, og er borte fra Premier League i tre måneder. 

Det offentliggjorde Sander Berges klubb, Sheffield United, søndag. 

– Det er en bisarr skade. Han gikk for å blokkere ballen, og fanget den på enden av tåen og rev av senen fra beinet i tåen. Skaden krever en operasjon, uttalte Sheffield United-manager Chris Wilder til lokalavisen The Star, rapportere VG

Det var i kampen mot Manchester United i forrige uke at 22-åringen fra Asker fikk skaden. Det var bare gått noen minutter av kampen mot laget til Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær, før Berge måte hinke av banen.

Nå må han altså belage seg på et opphold fra fotballen i tre måneder. Skaden til Sander Berge er dårlig nytt for klubben. 22-åringen har vært en av klubbens beste spillere denne sesongen, men likevel ligger Sheffield-klubben ligger håpløst plantet helt i bunn av Premier League. 

Mister landskamper

Det betyr at det kan spøke for VM-kvalifiseringskampene for Berge mot Gibraltar, Tyrkia og Montenegro i slutten av mars. 

Sander Berge begynte karrieren i Asker og spilte seniorfotball i klubben i to år, før han dro til Vålerenga. Han spilte i to år i VIF, før han ble solgt til belgiske Genk i 2017. I 2020 ble solgt til den engelske Premier League-klubben Sheffield United i 2020 for rundt 250 millioner kroner.

Asker Fotball fikk omtrent fem millioner kroner i forbindelse med den overgangen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.