Skip to main content

Ber Bærum sjekke prisen på Telenor Arena

– Jeg synes det vil være en stor unnlatelsessynd om man ikke sjekker opp prisen for å overdra stadion til Bærum kommune, sier Stein Stugu (Rødt).

– Jeg synes det vil være en stor unnlatelsessynd om man ikke sjekker opp prisen for å overdra stadion til Bærum kommune, sier Stein Stugu (Rødt).

Foto: KARL BRAANAAS

Politiker mener Bærum må sjekke hva det vil koste kommunen å kjøpe Telenor Arena, sammenlignet med å bygge ny arena på Nadderud. 

– En av Norges beste fotballstadioner ligger på Fornebu. Jeg synes det vil være en stor unnlatelsessynd om man ikke sjekker opp prisen Kjell Ulrichsen skal ha for å overdra stadion til Bærum kommune, sier Stein Stugu (Rødt).

I forrige uke kom det frem at planene om å bygge om Telenor Arena til en storstue for håndball og andre idretter er lagt på is. 

– Dette har vært en mulighetsstudie. Vi har jobbet mot en ideell situasjon, der mange funksjoner skulle inn i samme bygg. Dessverre har vi nå funnet ut at regnskapet ikke går opp, uttalte Rasmus Sandnes i arenaselskapet Euforum.

– Bør sjekkes

Stein Stugu påpeker at alle partier i Bærums kommunestyre er enige om å bevilge rundt en halv milliard kroner til nytt stadion på Nadderud, og at alternativet som nå utredes antagelig vil koste mellom 500 og 700 millioner kroner i brutto investeringer. Planleggingen av stadion er i gang.

Stugu understreker at han ikke vet om det er mulig eller økonomisk forsvarlig for Bærum kommune å kjøpe Telenor Arena, eller hvordan prislappen vil være sammenlignet med det som er tenkt å brukes på å bygge ny Nadderud. 

– Jeg mener det er all mulig grunn til å sjekke opp om man kommer bedre ut ved å kjøpe Telenor Arena, sier Rødt-politikeren som forteller at han vil stille spørsmålet før neste formannskapsmøte. 

Han legger til at han også mener det kan være flere fordeler ved å velge Telenor Arena fremfor utbygging på Nadderud hvis prisen aller helst er noe rimeligere. Stugu ramser opp at man vil slippe en lang og usikker byggeperiode, muligens mindre kontroversielt å bruke penger på å kjøpe Telenor Arena enn å bygge på Nadderud, at det allerede er etablert kommersielle inntekter på Fornebu, at det er vedtatt Fornebubane, at befolkningsgrunnlaget er større på Fornebu nå enn sist Stabæk spilte der og at Stabæk hadde i gjennomsnitt flere solgte billetter på Fornebu enn det skal bygges for på Nadderud. 

– Samlende for Bærum

Stugu, som selv er fra Stabekk og ikke har lagt skjul på at han er Stabæk-tilhenger, tror også at det kommersielle potensialet er større på Fornebu og at det kan være lettere å se for seg at arenaen på Fornebu kan være hjemmebane for andre toppfotballag i Bærum. 

– Jeg regner med at forslaget er kontroversielt. Men noen må si det. Jeg ser at det kan utløse diskusjoner om hvor fornuftig det er og kan bli litt støy til å begynne med. Men dette kan også bli mer samlende for Bærum kommune. 

Stugu ser ingen grunn til at man ikke kan sjekke opp mulighetene rundt Telenor Arena samtidig som prosessen rundt Nadderud går. 

– Men det bør nok gjøres i løpet av en måned eller to. 

Vil ikke ut med tall

Det Kjell Christian Ulrichsen-eide selskapet Euforum AS eier Telenor Arena i dag. Rasmus Sandnes er administrerende direktør i selskapet.

– Jeg vil ikke mene noe om utspillet til Stugu. Vi forholder oss til hvordan det er i dag, og hvordan vi skal forsøke å drifte anlegget så godt som mulig, sier Sandnes.

Driften av Telenor Arena har gått i minus i alle år, og tiden under pandemien har ikke gjort saken noe lettere. Senest for én uke siden strandet også planene om å gjøre anlegget til håndballens nye storstue.

Sandnes vil ikke være med på noen lek med tall på hvor mye Telenor Arena eventuelt ville koste Bærum kommune – om det skulle bli en realitet.

– Å antyde noen pris vil være helt feil, og det er mange innganger til det spørsmålet. Det er et bygg med kontorer, en arena og eiendom.

– Rent hypotetisk: Ville Bærum kommune ha lettere for å drifte anlegget enn dere?

– Det kommer jo an på hvilke premisser som ligger til grunn for driften. Hvis hovedpremissen er å drive med idrett, og også idrett for barn og unge, vil kanskje andre være bedre til å drifte anlegget enn oss. Men slik det er i dag, mener jeg at vi er de beste til å drifte Telenor Arena. sier Rasmus Sandnes, administrerende direktør i Euforum AS.

Euforum-direktør, Rasmus Sandnes.

Euforum-direktør, Rasmus Sandnes.

Foto: Karl Braanaas

Helst på Nadderud

Styreleder i Stabæk Fotball, Espen Moe, sier det er første gang han hører et slikt forslag. 

– Jeg har ikke tenkt i de baner. Det løpet har jeg ansett som kjørt for mange år siden. 

Styreleder i Stabæk Fotball, Espen Moe.

Styreleder i Stabæk Fotball, Espen Moe. 

Foto: KARL BRAANAAS

Moe legger til at han synes det er viktig å ha en stadion i nærheten av der klubben har treningsaktiviteten. 

– Jeg vil mye heller være på Nadderud. Verdien ved å ha stadion sammen med der all aktivitet er, tror jeg er ganske stor.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.