Skip to main content

Avlyser alt seriespill i breddefotballen

Det blir ikke noen breddefotball i 2020 for Holmen og de andre klubben, har NFF bestemt. 

Foto: Anette Andresen

Det blir ikke noen breddefotball i 2020, opplyser Norges Fotballforbund (NFF).

– Regjeringen har fortsatt ikke åpnet for normal trening for alle. På dette grunnlaget avlyses seriespill i senior breddefotball, skriver NFF i en pressemelding.

– Dette er en trist dag for forbundsstyret, 18 fotballkretser og ikke minst alle klubber og spillere som er berørt og har hatt et håp om seriespill i 2020, sier fotballpresident Terje Svendsen i pressemeldingen.

Det er koronaviruset og det at regjeringen ikke tillater at den såkalte breddefotballen får trene med fullkontakt, som gjør at NFF nå går til dette skrittet.

Det betyr at forbundsstyret nå kansellerer sesongen for 2. divisjon kvinner (nivå tre) og 3. divisjon for menn (nivå fire). Det er NFFs kretser som organiserer breddefotballen under dette, og i den samme pressemeldingen skriver NFF at det er naturlig at kretsene også avlyser sine serier for voksne.

Barne- og ungdomsfotballen går fortsatt som normalt.

– Avlyser alt

Det er Oslo Fotballkrets som organiserer bredde- og seniorfotballen for alle lagene i Asker og Bærum. Kretsen opplyser at de allerede har bestemt seg for å avlyse alt i 2020.

– Det har kretsstyret allerede bestemt seg for å gjøre. Det innebærer at alle seniorfotball, old boys, old girls, syver og 11er blir avlyst i 2020, sier daglig leder i Oslo Fotballkrets, Jarl Tore Bråteng, til Budstikka.

– Der vi står i kalenderen nå, og med de signalene vi har fått fra myndighetene, er det den eneste riktige beslutningen å ta, sier Bråteng.

– Eneste rette

Det er David Hanssen, trener i Lommedalen, enig i.

– Det var som forventet. Når ting er blitt som de er blitt, er dette det eneste rette å gjøre, sier han.

– Vi får innrette oss etter det helsetilsynet sier, og følge reglene. Når det dro ut så lenge var det egentlig bare greit å få en avklaring på det, sier Hanssen.

Den tidligere Stabæk-spilleren forteller at koronasituasjonen har satt sine spor i Lommedalens fremste fotballag.

– Vi hadde rekordantall på trening i de tre første månedene i år. Vi var vel 20 til 25 på hver trening, tre ganger i uken. Vi lå veldig bra an. Nå er vi mellom åtte og tolv på hver trening. Vi holder jo avstand og følger reglene. Da er det vanskelig å holde gløden oppe, og ting blir litt kjedelig etter hvert. Vi ligger vi på to treninger nå, men tenker å gå ned til en, sier Hanssen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.