Skip to main content

Askers matchvinner: – Vi spilte med håndbrekket på

Julius Skaug løper jublende mot lagkamerat Tobias Hestad etter å ha satt inn 2-0 mot Oppsal. 

 Foto: Karl Braanaas.

Julius Skaug og Asker slet lenge mot Oppsal, men de hevet seg etter pause og tok til slutt tre viktige poeng.

Asker - Oppsal 2-1

Asker-publikummet håpet på en enkel seier da bunnlaget kom på besøk til Føyka, men hjemmelaget fikk problemer med å bryte ned Oppsal i søndagens 2. divisjonsoppgjør.

– Det er som om vi spiller med håndbrekket på i første omgang. Vi gjør det til dels i andre omgang også, for vi gjør egentlig ikke en spesielt god kamp, men vi slipper oss mer løs etter hvert og tar tre poeng, sier Julius Skaug, som scoret Askers andre og avgjørende mål.

– Før pause føler vi at vi ikke får ut det vi har inne, og det har nok sammenheng med tabellsituasjonen, sier Skaug.

Asker har trøblet på nedre halvdel av tabellen i årets sesong, og 2-1-seieren var derfor meget viktig for askerbøringene, som nå har skaffet seg en luke på syv poeng ned til lagene under streken.

Kjente presset

Asker presset riktignok Oppsal helt i starten av kampen, og det holdt på å gi resultater etter rundt ti minutters spill da de vant ballen høyt i banen. Et veggspill ute til høyre endte i føttene på Simen Hammershaug, som avsluttet rett på keeper elleve meters hold.

Noe senere ristet Skaug av seg en motstander og kjempet seg frem til en avslutning, men han skjøt også rett på Oppsals sisteskanse, før Even Bydal sendte et langskudd like utenfor venstre kryss.

Oppsal var heller ikke ufarlige, og gjestenes Sander Birkeland var nær ved å score midtveis i omgangen, men en god Thomas Lia fikk opp en hånd og fikk dyttet det velplasserte skuddet ut til hjørnespark.

– I første omgang tror jeg flere av guttene kjenner presset av at dette er en viktig kamp, sier trener Kevin Nicol.

– Både i denne kampen og i forrige uke mot Fram har vi sett at den mentale biten av spillet kanskje er svakheten vår, så det er noe vi jobber med fra kamp til kamp, fortsetter Nicol, som derfor gledet seg over at mannskapet hans klarte å heve seg etter hvilen.

Fikk beskjed om å nyte kampen

Etter en målløs og sjansefattig første omgang var Asker friskere etter pause, og da timen var spilt fikk de uttelling.

Lars Fuhre kom seg foran oppasseren sin inne i Oppsals felt da ballen ble slått inn fra høyre, og med en sikker avslutning plasserte den tidligere Sverige-proffen ballen under bortelagets keeper og i mål til 1-0.

Lars Fuhre sendte Asker i føringen mot Oppsal med en kontant avslutning under keeper.

Foto: Karl Braanaas

– I pausen snakket vi om at vi måtte slappe av og nyte kampen, og det synes jeg vi klarer. Vi har tross alt en gjeng med gode fotballspillere, sier Nicol.

– De unge spillerne våre, som Westerlund, Skaug og Hammershaug, står frem, og det samme gjør Tobias Hestad, som gjør et flott innhopp, legger han til.

Hestad satte fart på laget

Innbytter Tobias Hestad var arkitekten bak 2-0-scoringen til Asker. Askers nummer 10 la Oppsal-forsvareret bak seg, før han slo inn til en umarkert Julius Skaug, som fikk en enkel jobb med å doble ledelsen.

– Jeg kom inn for å sette fart på oss og bruke mer tempo i bakrom, og da jeg fikk muligheten, var det bare å slå inn til Julius, som satte den sikkert, sier Hestad.

– Jeg husker ikke sist jeg scoret, og det var riktignok bare å dytte den inn fra fem meters hold, men det er alltid gøy å score, smiler Skaug.

Hestad er fornøyd med måten Asker fremsto etter pause.

– Jeg synes vi viser styrke ved å dra dette i land, og vi får vist glimt av hvor bra den gjengen her kan bli, sier innbytteren.

Feiret seier og klubbrekord

Sander Birkeland tente håpet for Oppsal med et frekt hælspark tolv minutter før full tid, før Asker kunne punktert kampen med en trippelmulighet i sluttminuttene.

I stedet fikk Oppsal et par digre muligheter til å utligne på overtid, men Thomas Lia fanget ballen og sørget med det for at bortelaget ikke fikk med seg poeng inn til Oslo.

– Forhåpentlig kan denne seieren gi oss et løft, slik at vi kan legge nedrykkskampen bak oss for godt, sier Nicol.

– Toppnivået vårt er mer enn bra nok til å være i toppen, men vi må bli bedre på å være stabile gjennom 90 minutter, sier han.

Og det var ikke ikke bare tre poeng som ble feiret i Asker denne søndagen. Et lite kvarter før full tid kom Stian Solberg inn til 307. kamp for Asker. Veteranen tangerte dermed Johnny Orres klubbrekord, og det attpåtil på 30-årsdagen sin.

Askers neste kamp er førstkommende lørdag borte mot opprykksjagende Kjelsås.

Stian Solberg (midten) spilte det siste kvarteret, og med det tangerte han Johnny Orres klubbrekord i antall kamper for Asker.

Foto: Karl Braanaas
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.