Skip to main content

Asker Fotball permitterer alle ansatte

– Vi har det steintøft, sier daglig leder i Asker Fotball, Rolf-Magne Walstad. 

Foto: KARL BRAANAAS

Nesten 40 personer i Asker Fotball er permitterte fra fredag. 

– Asker Fotball har hatt veldig stram økonomi i 10–15 år. Selv om resultatene har vært positive har likviditet vært en utfordring. Det som skjer nå gjør det ikke enklere. Vi har det steintøft, sier daglig og sportslig leder Rolf-Magne Walstad. 

All organisert idrett er i øyeblikket forbudt som følge av koronapandemien. Fredag ble samtlige trenere og spillere permittert i Asker Fotball. Tre personer, deriblant Walstad, er deltidspermitterte.

– Alvor

– Alle ansatte fikk lønn 15. mars. Vi er inne i en fase hvor vi er nødt til å gjøre dette. Alle skjønner at når Fotballforbundet må permittere over 100 ansatte, så er det alvor i arbeidsplasser som driver med det vi driver med, kommenterer Walstad. 

Noen får ingenting

Walstad sier de har studenter i klubben som har en liten inntekt av å spille fotball, som snart ikke vil få noen ting. 

– Mange vil fra 1. april ikke ha noen inntekt. Noen lever kanskje på en knivsegg allerede. Enkelte går fra å tjene lite til nesten ingenting. Og vi har folk i våre rekker som ikke vil tjene noe, sier Askers daglige leder som forteller at han har hatt tydelig kommunikasjon med hver enkelt.

Hjelper hverandre

– Hvis noen møter full stopp må vi hjelpe hverandre. Den lojaliteten opplever jeg er sterk i Asker Fotball. Gode egenskaper kommer til uttrykk i situasjonen vi er i nå.

Walstad legger til at hvis situasjonen blir langvarig fremover så vil det få alvorlige konsekvenser for flere i klubben.

– Som alltid når vi driver med idrett må vi planlegge for suksess. Plan A er at dette kan vedvare i måneder. Plan B er at vi er i gang i løpet av noen uker og klarer å utnytte den lagrede energien vi nå har på plass.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.