Skip to main content

Ungdsomsshow under feiringen av sylsprek 100-åring

HURRA!: Ida Gjørtz Ellingsen (10) (f.v.) Marie Eiksund (10), Solveig Nordgren Ribu (10) og Marie Risan (10) hadde malt ansiktene i Fossum-fargene - for å feire den spreke 100-åringen torsdag.

Fossum Idrettsforening inviterte til fest torsdag - for å feire sine første 100 år som idrettsklubb. Og ungdommen ga alt under feiringen av den unge, spreke 100-åringen. Se bildene her!

– Man blir selvfølgelig litt rørt. Ikke minst når man hører denne sangen. Refrenget er jo bare sykt bra!, ler styreleder i Fossum IF, Nils Lie, mens tonene til Fossums nye sang, som bruker melodien til «Møkkamann» av Plumbo, dundrer ut av høytalerne.

–  Og også når man ser alle ungene som har møtt opp her i dag. Det er jo det som er Fossum. Det er barna og bredden, og kanskje en og annen eliteutøver. Vi føler at bredde og topp går hånd i hånd her i klubben, fortsetter han.

Fossum Idrettsforening feirer 100 år

Populær hinderløype

Torsdag var det nemlig fest ved idrettsanlegget på Fossum. Klubben er 100 år i år. Og skal man dømme etter oppmøte og fremføringer - så er hundreåringen fortsatt sprek som bare det. Unge og eldre Fossum-utøvere ga nemlig alt under feiringen - akkurat som de gjør i sine respektive idretter ellers i året.

Allerede ved festens første sekunder var den nyoppsatte hinderløypen i full bruk - og i øyeblikket brødrene Syver Berge Eker (17), Ola Berge Eker (15) og Estin Berge Eker (12) klippet snoren, var de yngste i klubben i aktivitet i Tufteparken og hinderløypene.

Det gledet de tre brødrene - som til daglig spiller fotball i klubben.

– Pappa var pådriver for å få i stand hinderløype her ved idrettsanlegget i Fossum. Så gikk han dessverre bort i 2008, sier Syver.

– Vi donerte pengene som kom inn i begravelsen til å fortsette arbeidet med hinderløype her. Det er hyggelig at den endelig kom opp, og utrolig fint å se at folk bruker den allerede, smiler han, mens Ola og Estin nikker enig.

Trøkket til på scenen

Rundt 2.000 mennesker var til stede under arrangementet torsdag, men det var de yngste som sto for mesteparten av underholdningen. Kort tid etter Tufteparken og hinderløypen ble åpnet, var det klart for åpning av nye, elektroniske skiskytterblinker.

Teodor Slaatsveen Riddervold (13) sto ved blink nummer en - nærmest pressefolk, ordfører Lisbeth Hammer Krog og Fossums styremedlemmer.

– Det gikk greit å stå her. Jeg var litt redd for at jeg skulle bomme, men det gikk bra, smiler Teodor.

– Jeg har holdt på med skiskyting siden femte klasse. Det er veldig morsomt. Jeg er litt inspirert av Tiril Eckhoff. En stjerne som henne er jo absolutt inspirasjon, forteller han videre.

LES OGSÅ: I dag feirer Fossum IF 100 år. Dette vil jubilanten bli best på

Festen fortsatte i et tempo alle som er vesentlig yngre enn 100 år ville vært stolte av. Dansegruppen Jump briljerte med to fremføringer.

– Det var veldig gøy, sier Sofia Krafft Sending (12) etter fremføringen.

– Ja, jeg var litt nervøs til å begynne med, men så ble det jo bedre, smiler Aurora Tag Alun (12).

De to, som er med når Jump danser på Chateau Neuf hvert halvår, spiller fotball i Fossum.

– Hva er kulest, da? Fotball eller dans?

– Å, vet ikke. Begge deler er gøy!, sier Sofia og Aurora.

–LITT NERVØS TIL Å BEGYNNE MED: – Men så ble det jo bedre, smiler Sofia Krafft Sending (t.v.) og Aurora Tag Alun.

– Troen på engler

Hennie Horn Hynne er fra Eiksmarka, og har vært med i både Les Miserables, Billy Elliot og Annie. Helt frem til nylig har hun også drevet med allidrett, fotball og langrenn for Fossum - men hun måtte gi seg da sangen tok for mye tid.

Og sang gjorde hun torsdag. Ordstyreren mente hun ga han troen på engler.

– Det var litt skummelt å stå der oppe, men veldig gøy, da. Jeg var veldig nervøs, sier Hennie, som spilte ukulele live for første gang.

– Men det var deilig å begynne å synge, og så kjentes det bra etter hvert.

SANG: Hennie Horn Hynne ga kveldens vert troen på engler.

Styreleder Lie var i hvert fall ikke i tvil. Han var full av skryt til Hennie, Jump og alle andre.

– Dette er et bra arrangement. Jeg storkoser meg, det er jo kjempevellykket. Vi har hatt en fantastisk arrangementskomite, som har stått på de siste tolv månedene, for å planlegge dette. Og det å bruke lokalkreftene som Jump, og Hennie og musikkorpset. Det viser at det er et fantastisk samhold i nærmiljøet her, sier han.

– Dere åpner mye nytt i dag?

– Ja, det å ha gode anlegg, og attraktive anlegg for alle medlemmer, både nåværende og fremtidige, er svært viktig. Det å ha hinderløype, Tuftepark - så barna kan trene ute i stedet for å gå inn - og ikke minst skiskytterblinkene, det er helt fantastisk. Kanskje vi får opp flere toppidrettsutøvere som Ingrid og Tiril, sier Lie.

Som er styreleder i et Fossum fylt med ungt pågangsmot.

En klubb som kan leve i minst hundre år til.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.