Skip to main content

Tandrevold lynrask i sporet, men bommet for mye

GIKK FORT: Fossum-jenta Ingrid Landmark Tandrevold gikk fort, men bommet litt for mye på standplass onsdag.

Ingrid Landmark Tandrevold hadde beste langrennstid da hun gikk i mål i verdenscupåpningen. Men tre bom sendte Fossum-jenta langt ned på resultatlistene.

Til slutt ble nemlig Tandrevold nummer 28, to minutter og åtte sekunder bak vinneren, Juliya Dzhyma fra Ukraina.

Tandrevold gikk fort i sporet - da hun passerte mål var hun den som hadde gått aller raskest - men hennes tre bom ga tre minutter tilleggstid. På normaldistansen får man ett minutts tilleggstid for hver bom - i stedet for å gå strafferunder.

– Jeg vil kanskje si at det var en klassisk overtenning. Men jeg kom meg greit gjennom synes jeg. Jeg er ganske skuffet over skytingen, fordi jeg er litt for ivrig, sier Tandrevold til NRK etter rennet.

Hun bommet en gang på hver av de tre første skytingene, men traff fullt hus på den siste.

– På siste stående bestemmer jeg meg for at jeg må skyte fullt, og da gjør jeg det jo. Så jeg kan det jo. Jeg burde bare bestemt meg tre serier tidligere. Men det var veldig godt å komme i gang, sier Tandrevold.

– Presser du deg for hardt?, spurte NRK-reporteren.

– Jeg synes ikke det. Kanskje jeg sliter litt med å holde fokus, men jeg kan egentlig skyte selv om jeg pusher meg hardt, det er jo det vi har gjort i hele høst. Det må jeg gjøre også, jeg er ikke der at jeg kan ta en Fourcade og gå rolig og sikre meg, smiler Tandrevold - og sikter til den franske skiskytterstjernen Martin Fourcade som ofte går kontrollert i sporet, men likevel vinner.

LES OGSÅ: Eckhoff vant igjen - tross fire bom

– Veldig moro å se

Den gode langrennsprestasjonen - i tunge forhold - gir grobunn for optimisme før lørdagens sprint.

– Absolutt. Det er veldig moro å se langrennsfarten til Ingrid, men hun må skjerpe opp skytingen. Det nytter ikke å bomme hvis hun skal være med å kjempe i teten, sa NRK-ekspert Ola Lunde på direkte TV etter rennet.

Og Tandrevold gleder seg til sprinten.

– Ja, den gleder jeg meg veldig til, skal jeg være helt ærlig. Jeg var lysten på å komme meg gjennom dette løpet, og nå ser jeg frem mot sprinten. Det er min favorittdistanse, sier hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.