– Det er utrolig kult. Det er mange av oss som har hatt stang ut tidligere, så det er gøy å få alle med, sier Oskar Størmer (20).

Norge stiller med seks jenter og seks gutter under junior-VM som går i Sveits fra 9.–15. juli. Tre av guttene og tre av jentene er fra Fossum.

– Jeg er ganske sikker på at det er første gang i norsk historie, Det er kjempegøy, og det har egentlig vært full klaff med alle de seks som hadde potensial til å komme med på laget. De har fått forberedt seg godt og ikke vært syke eller skadet. Det er ikke ofte at alle ut av seks får til det, sier sportslig leder i o-gruppa Leif Størmer i Fossum.

LES OGSÅ: Her er årsaken til Fossums formidable suksess

Topp seks

Oskar Størmer ble nummer tre i Norgescupen i fjor. Han kan også vise til sølvmedalje i NM ultralang, tredjeplass i NM mellomdistanse og tredjeplass i NM sprint, hvor han kun ble slått av Fossum-løperne Elias Mølnvik og Olai Stensland som også skal til junior-VM. 20-åringen har imidlertid ingen store forhåpninger om edelt metall når han nå setter kursen mot Sveits.

– Jeg har et mål om å få en plass på podiet, altså topp seks. Men det viktigste for meg er å gjøre noen bra løp, fastslår 20-åringen.

Han er imidlertid klar på at det er flere medaljekandidater blant Fossum-løperne. Det er også lederen for o-gruppa.

– På gode dager kan vi klare medaljer i junior-VM, men det er fryktelig mange gode der fra mange land, så man skal ordentlig ha dagen, sier Leif Størmer.

LES OGSÅ: Fossum med Unionsmatch: – Orientering går ikke bare på det fysiske

Sportslig og sosialt

Lederen for o-gruppa peker på kontinuitet og et langsiktig arbeid fra klubben sin side som årsak til at Fossum nå er den dominerende klubben på Norges lag.

– God jobbing i mange år, både med sportslig utvikling og i forhold til å skape et godt sosialt miljø, fastslår Størmer, og legger til at flesteparten av de VM-klare orienteringsløperne har lang fartstid i klubben.

– Av de seks så er det fire stykker som er født og oppvokst i klubben, avslutter Leif Størmer.

Fossum-løperne Victoria Hæstad Bjørnstad, Ragnhild Hjermstad, Tonje Vassend, Elias Mølnvik og Olai Stensland Lillevold og Oskar Størmer setter alle kursen for Sveits og junior-VM i juli. I tillegg skal Tilla Farnes Hennum, Synne Strand og Vegard Gulbrandsen fra Asker Skiklubb delta i ungdoms-EM.