Skip to main content

Magnus Bøe vant igjen: – Kan godt kalle ham OL-kongen

RENT BORD: Magnus Kim (høyre) var raskest på torsdagens 10-kilometer, og sikret sitt andre gull i Ungdoms-OL. Her fra da han tok sølv etter å ha blitt slått av klubbkamerat Thomas Helland Larsen (høyre) i tirsdagens sprint.

Fossum-løperen Magnus Bøe (17) ble kongen av langrennssporet i Ungdoms-OL. Torsdag tok han sin andre og Fossums tredje gullmedalje.

Fossum-løperne Magnus Bøe (17) og Thomas Helland Larsen (17) hadde byttet på å være best i langrennssporet i Ungdoms-OL på Lillehammer. Bøe vant lørdagens langrensscross som Magnus Kim, som han heter når han representerer Sør-Korea, mens Helland Larsen tok sølvmedaljen.

I tirsdagens sprint var rollene byttet om, og Helland Larsen tok gullet foran Kim.

Det var dermed duket for klubbduell om å bli langrennskongen i Ungdoms-OL, da herrene torsdag gikk 10 kilometer, deres siste rene langrennsøvelse i mesterskapet.

– Det blir jo egentlig klubbmesterskap det her, sa Kim etter å ha sikret seg sprintsølvet tirsdag.

De lokale medaljevinnerne i Ungdoms-OLEtter 2,9 kilometer ledet Vebjørn Hegdal foran Kim, med Helland Larsen på fjerdeplass. I mål hadde Kim derimot gått raskest, og han sikret nok en gullmedalje for Sør-Korea.

– Dagens løp var mitt beste distanserenn hittil i år, det var full klaff. Jeg lykkes både taktisk og formen var bra. Da går det helt inn, forteller han etter løpet.

Hegdal sikret norsk sølv, mens Igor Fedotov tok bronsemedaljen for Russland.

Helland Larsen ble nummer fire, 58,8 sekunder bak Kim. Han har latt seg imponere over klubbkameraten.

– Langrennskongen, det blir kanskje han da. Magnus er i form, og det han gjorde i dag overrasker meg ikke. Vi kan godt kalle ham OL-kongen, sier Helland Larsen.

Her kan du lese mer om Ungdoms-OL:

I videoen under kan du bli bedre kjent med noen av de lokale utøverne som representerer Norge under Ungdoms-OL på Lillehammer.

Bli kjent med de som skal til Ungdoms-OL  

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.