Skip to main content

Magnus Bøe og Thomas Helland Larsen regjerer i OL-løypene: – Det blir jo klubbmesterskap

DOBBELT FOSSUM: (f.v) Thomas Helland Larsen (17) slo Fossum-klubbkamerat Magnus Kim (17) i langrennssprinten under Ungdoms-OL på Lillehammer.

BIRKEBEINEREN STADION: Thomas Helland Larsen fikk revansje fra langrennscrossen og klinte til med gull på sprinten i ungdoms-OL.

Lørdag var 17 år gamle Magnus Bøe (eller Magnus Kim som han heter når han representerer Sør-Korea) raskest. Tirsdag var Thomas Helland Larsen (17) den raskeste på sprinten, mens Magnus ble nummer to.

– Det var planen at han skulle ta gull der, og så kunne vi bytte om her, sier Helland Larsen med en god latter etter at gullet er sikret.

– Vi må si oss fornøyd med dette. Vi går både i samme klubb (Fossum) og på samme skole (NTG), så det er bra uttelling for dem, fortsetter gullvinneren.

– Det blir jo egentlig klubbmesterskap det her, sier Kim.

De to Fossum-løperne møttes i semifinalen tirsdag, da var Magnus litt foran Thomas. I finalen var Thomas den sterkeste og vant med 33 hundredeler. Vebjørn Hegdal ble nummer tre.

LES OGSÅ:

Kamp om å bli OL-kongen

Torsdag skal langrennsguttene gå si siste distanse under Ungdoms-OL. Da ligger det an til å bli kamp mellom Helland Larsen og Kim om å bli OL-kongen i langrenssporet.

– Jeg tror det blir kamp om å ta bronsen, slik at man får fullført kombinasjonen gull, sølv og bronse. Det er bronsen vi går for, så det blir en hard kamp, sier en spøkefull Kim.

Helland Larsen forteller at det e en veldig god følelse å vinne OL-gull, en følelse han gjerne vil få igjen senere.

– Jeg fikk smakt litt på det på skicrossen da jeg tok sølvet der. Da begynte jeg å skjønne hvor stort det er og det tenner meg veldig til å gjøre det besre, forteller han.

Her kan du lese mer om Ungdoms-OL:

I videoen under kan du bli bedre kjent med noen av de lokale utøverne som representerer Norge under Ungdoms-OL på Lillehammer.

Bli kjent med de som skal til Ungdoms-OL  

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.