Skip to main content

Magnus Bøe fortsetter å imponere – har tatt to VM-medaljer på to dager

VM-SØLV: Fossum-løper Magnus Bøe (17) ble den mestvinnende langrennsløperen under Ungdoms-OL. Her fra da han tok sølv på sprinten, bak klubbkamerat Thomas Helland Larsen (17). Denne uken har han fulgt opp med to sølv på to øvelser under junior-VM i Romania.

Fossum-løperen står med to sølvmedaljer etter to øvelser i junior-VM.

Magnus Bøe (17) fra Bekkestua ble den store kongen i langrennsporet under Ungdoms-OL på Lillehammer. Denne uken har han fortsatt den gode formen i junior-VM.

Mandag tok han sølv i sprinten under junior-VM i rumense Rasnov. Kun Byåsen-løper Johannes Høsflot Klæbo (19) for sterk i finalen, mens italienske Giacomo Gabrielli tok bronsemedaljen.

Under Ungdoms-OL-sprinten ble klubbkamerat Thomas Helland Larsen (17) for sterk for Magnus Bøe, som tok sølv.

Tirsdag sto 10 kilometer klassisk på VM-programmet, og Bøe fikk selskap i løypene av Fossum-løper Thomas Bucher-Johannessen (19).

2,5 kilometer ut i løpet var det igjen Høsflot Klæbo som så sterkest ut, og han tok ledelsen 4,7 sekunder foran Bøe på tredjeplass.

Halvveis ut i løpet hadde Fossum-løperen tatt ledelsen 1,8 sekunder foran Byåsen-løperen, men det holdt ikke helt inn.

Høsflot Klæbo tok sitt andre gull, mens Bøe igjen fulgte opp med sølvmedaljen. Bucher-Johannessen kom på sjetteplass, 44,4 sekunder bak vinneren.

LES OGSÅ: Asker og Bærum slo Sverige og Canada i Ungdoms-OL

De lokale medaljevinnerne i Ungdoms-OLStor i Sør-Korea

Når Magnus Bøe konkurrerer internasjonalt, er det under navnet Magnus Kim. Fossum-løperen har sørkoreansk mor og norsk far, og har valgt å representere morens hjemland.

– Jeg valgte Sør-Korea med hensyn til OL i Pyongchang. Jeg håper å delta der, og håper å få konkurrere med de beste i verden, fortalte han til Budstikka tidligere i februar.

Det valget har gjort ham svært populær i landet som skal arrangere olympiske vinterleker i 2018.

– Han er veldig populær i Sør-Korea. Langrenn er ikke så kjent hjemme, så han gjør en god jobb for å gjøre det mer populært, fortalte den sørkoreanske frilansjournalisten Sooyoung Jeong til Budstikka da hun var på Lillehammer for å dekke Ungdoms-OL.

Håpet til det sørkoreanske skipublikummet er at han skal kunne kjempe om medaljer allerede under OL på hjemmebane i 2018.

LES OGSÅ:

Magnus Bøe vant igjen: – Kan godt kalle ham OL-kongen

Aleksander og Nikolai gikk raskere enn Petter Northug

Les flere artikler