Skip to main content

Her er årsaken til Fossums formidable suksess

FEIRET: Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Kampenhaug Eckhoff feiret rekordvinteren sammen med hundrevis av barn i Fossum IF. FOTO: KARL BRAANAAS

Inntaksstopp på yngre kull og stadig flere landslagsløpere. Fossum-leder sier han må bruke en klisjé for å forklare suksessen.

– Det er en klisjé om at ingen topp uten bredde og ingen bredde uten topp. Jeg tror den er relevant i Fossum, sier sportslig leder for langrenn og skiskyting, Frode Martinussen.

I går var topp og bredde på Fossum på stor fest for å feire rekordvinteren – hundrevis av barn og utøvere i verdenstoppen.

Tiril Kampenhaug Eckhoff vant to VM-gull i Holmenkollen i vinter og neste sesong får hun med seg Ingrid Landmark Tandrevold på elitelandslaget. Thomas Helland-Larsen og Thomas Bucher-Johannessen er tatt ut på juniorlandslaget i langrenn kommende sesong. Magnus Bøe herjet i ungdoms-OL og junior-VM i vinter.

LES OGSÅ:

Klar for landslaget: - En drøm går i oppfyllelse 

Vurderte å legge opp – nå har hun snudd 

– Veldig stolte

– Vi er veldig stolte av utøverne våre. Når noen slår igjennom viser de vei og at alt er mulig å få til, sier Martinussen og fortsetter:

– Vi skal være så ærlige å si at klubben har et bredt nedslagsfelt. Skiinteressen er stor i Bærum, å ha entusiasme og bidragsvillige foreldre betyr veldig mye. Også har vi jobbet ganske godt med rekrutteringsarbeidet de siste årene. Fra løperne kommer inn som små er det ski og skiglede som er satt i fokus. De første årene er det foreldrebasert og det gjennomføres opplæring av foreldre slik at de kommer inn i ganske godt organisert apparat fra tidlig av. Langrenn er individuell idrett og det er alltid opp til utøveren hvor langt han eller hun vil nå. Samtidig er det sammenheng mellom tilbudet de får og resultatene.

Martinussen påpeker at tilstrømningen til Fossum er så stor at de har vært nødt til å begrense inntakene og til og med si nei.

– Grensen går på 115 per årskull.

LES OGSÅ:

  Unge bæringer fikk Budstikka-stipender

– Utøverne får eierskap

Stian Eckhoff slo igjennom som skiskytterstjerne for over ti år siden. Han er kvinnelandslagets sjef og storebror til Tiril.

– Fra gammelt av var Fossum-løpere ganske lojale. De som vokser opp i klubben blir gjerne der. Det er en stor klubb med veldig aktivt og godt miljø. Klubb hevder seg i flere idretter (også orientering), utøverne får et eierforhold til klubben sin og dermed blir det flere utøvere. Mange fra klubben har slått igjennom og vist at det er mulig. Bred rekruttering er viktig og jobben som gjøres i klubben gjør at det kommer opp flere løpere på høyt nivå, sier Eckhoff.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.