Skip to main content

Fossum - Verden 2-0 i skiskyting

Tiril Eckhoff traff på ni av ti skudd, og var blant de beste i sporet. Her fra OL i 2018.

Tiril Eckhoff traff på ni av ti skudd, og var blant de beste i sporet. Her fra OL i 2018.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold kombinerte god skyting og høy fart i sporet på fredagens sprint. Dermed slo de to bæringene knockout på resten av feltet.

Tandrevold skjøt blink ti av ti ganger på standplass i østerrikske Hochfilzen, og garanterte nærmest seg selv en plass høyt opp på resultatlistene.

– Dette blir et fantastisk bra resultat, utbrøt NRKs kommentator, Andreas Stabrun Smith, da Tandrevold gikk ut etter stående skyting.

Så bra ble det at bare klubbkamerat i Fossum, Tiril Eckhoff, kunne hamle opp med 24-åringen.

Eckhoff skjøt på seg én strafferunde på liggende skyting, men gikk såpass fort i sporet at det holdt til verdenscupseier likevel. Hun gikk inn over målstreken med 7,6 sekunder ned til Tandrevold. Eckhoff tok med det sin 23. verdenscupseier gjennom karrieren.

Ny norsk jubeldag

Etter målgang er det en fornøyd Eckhoff som uttaler seg.

– Det var en veldig bra dag i dag. Jeg er veldig fornøyd, sier 30-åringen, som synes det er synd at seieren kommer på lagvenninnens bekostning.

– Det er litt spesielt å ta fra Ingrid seieren.

Tandrevold virker glad for andreplassen, til tross for at klubbkameraten endte med seieren.

– Jeg er utrolig fornøyd, men mest av alt utrolig lettet over å få ned alle blinkene på stående skyting, sier 24-åringen, som unner Eckhoff førsteplassen.

– Selvfølgelig ønsker man å ta sin første verdenscupseier, men hvis det først er en som skal komme foran meg på resultatlista, er det ingen tvil om at det skal være Tiril.

Med Marte Olsbu Røiselands tredjeplass, tapetserte Norge pallen. Det hadde bare skjedd to ganger tidligere i verdenscupsammenheng, ifølge NRKs kommentatorer.

Tar man med torsdagens herresprint, var det derimot andre dagen på rad dette skjedde. De norske herrene tok de fire øverste plassene, med bæring Sturla Holm Lægreid helt øverst på pallen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.