Skip to main content

Asker og Bærum slo Sverige og Canada i Ungdoms-OL

MEDALJEGROSSISTER: (f.v.) Fossum IFs Thomas Helland Larsen og Magnus Bøe tok til sammen tre gull og to sølv under Ungdoms-OL.

Asker og Bærum tok ti medaljer under de olympiske ungdomslekene på Lillehammer. Kun seks nasjoner tok flere medaljer enn de to kommunene.

Fem gull, fire sølv og én bronse. Det ble beholdningen for de 17 utøverne fra Asker og Bærum i Ungdoms-OL på Lillehammer. Med sine ti medaljer slo de to kommunene dermed nasjoner som Sverige, Canada, Finland, Frankrike, Italia og Japan.

Syv av de lokale medaljene ble vunnet av utøvere som representerer Norge, men Magnus Bøe (17) tok to gull og ett sølv for Sør-Korea i langrennssporet. Han ble den mestvinnende lokale utøveren, fulgt av langrennsløper Thomas Helland Larsen (17) og Try-skiskytter Fredrik Bucher-Johannessen (17), som begge tok et gull og et sølv.

– Langrennskongen, det blir kanskje han da. Magnus er i form, og det han gjorde i dag overrasker meg ikke. Vi kan godt kalle ham OL-kongen, sa Helland Larsen om Fossum-klubbkamerat Bøe, etter at sistnevnte torsdag sikret seg sin andre gullmedalje, den tredje totalt, da han vant herrenes 10 kilometer.

LES OGSÅ: Magnus Bøe vant igjen: – Kan godt kalle ham OL-kongen

Den siste lokale gullmedaljene ble vunnet av freeski-utøveren Birk Ruud (15) fra Bærums Skiklub i slopestyle-parken på Hafjell, og den siste sølvmedaljen tok Jardar-kombinertløper Einar Lurås Oftebro (17) som var med på det norske laget i nordisk kombinasjon.

I tillegg tok Lommedalen-alpinisten Odin Vassbotn Breivik (17) bronse i herrenes slalåm.

 

Sverige fikk fem

De lokale medaljevinnerne i Ungdoms-OL Russland ble den mestvinnende nasjonen. Deres 72 utøvere tok til sammen 24 medaljer.

Tyskland ble nest best med 21 medaljer. Norge kom på tredjeplass med 19 medaljer.

USA avsluttet mesterskapet med å slå Canada i herrefinalen i ishockey. De endte på delt fjerdeplass med 16 medaljer. Det hadde også Sør-Korea.

Deretter følger Asker og Bærums ti medaljer. Det samme fikk også de to nasjonene Østerrike og Kina.

Sveriges 39 utøvere endte på fem medaljer i Ungdoms-OL.

Her kan du lese mer om Ungdoms-OL:

I videoen under kan du bli bedre kjent med noen av de lokale utøverne som representerer Norge under Ungdoms-OL på Lillehammer.

Bli kjent med de som skal til Ungdoms-OL  

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.