– Vi har tatt mål av oss til å bli Fornebulandets sosiale møteplass for nettverksbygging, idéutveksling og deling av erfaringer, forteller initiativtageren til TorsdagsPorten, Bjørn Richard Johansen fra Snarøya.

Arrangementet skal finne sted hver siste torsdag i måneden i restauranten The Local i Fornebuporten. «Et godt glass og gjerne en matbit» inngår følgelig i konseptet, som har som ambisjon å bli en lokal arena for det frie ord.

LES OGSÅ: Slik ble Fornebu tatt av en barnebølge – 20 år etter at flyplassen ble lagt ned

Ordfører, Google-sjef, redaktør og kapellan

Gjestene på lanseringskvelden er Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog, Google-sjefen i Norge, Jan Grønbech, Budstikka-redaktør Kjersti Sortland og Fornebulandets egen kapellan, Ingeborg Holberg Heggen. Den kjente jazzmusikeren Håkon Korstad skal spille, og Erik Wold er programleder.

TorsdagsPorten er et samarbeid mellom Fornebupiloten og ressurser i Fornebulandet vel og Snarøen vel, næringslivet på Fornebu og næringsforeningen – Vårt Fornebu, Fornebuporten og FP Eiendom.

LES OGSÅ: Savnet av møteplasser på Fornebu

– Her kan folk møte og høre spennende innledere og gi dem et godt inntrykk av at Fornebulandet er et flott og spennende sted å bo og jobbe, sier Ingrid Brattset, som er daglig leder i Fornebupiloten. Den skal være møteplass, katalysator og ressurs for enkeltmennesker, frivillige organisasjoner, aktiviteter, det offentlige og skal utvikles av medlemmene. Stiftere av Fornebupiloten er Fornebulandet Vel, Snarøen Vel, Fornebulandet menighet og Gamle Fornebu Kultursenter.

Skyskraperdebatt i november

Gjestene til den neste TorsdagsPorten 29. november er også klare.

LES OGSÅ: Kjære politikere: Kutt ut flosklene nå

– Vi vil da få besøk av tidligere statsminister og 90-års jubilant Kåre Willoch, leder av Nobelkomiteen og partner og advokat i DLA Piper, Berit Reiss-Andersen, administrerende direktør i Rev Ocean, Nina Jensen, og administrerende direktør for Fornebubanen, Irene Synnøve Måsøval. Også da med Erik Wold som programleder. Musikalsk gjest blir Lars Klevstrand, forteller Johansen.