– Vi ønsker å tilby primære helsetjenester som beboerne trenger i hverdagen, forteller Fornebuportens finansdirektør Stian Myhre.

Helsehuset får plass i toppetasjen i det eksisterende Bilia-bygget.

Det er allerede inngått over 15 leiekontrakter med blant andre fysioterapeut, kiropraktor og psykolog. I tillegg etableres det ledige lokaler for to-tre fastleger som er ønsket til Helsehuset, samt muligheter for tannleger.

Planlegger helsepark og boliger

Helsehuset er første trinn i det som kan bli en mye større helsesatsing i regi av Aker på Fornebu.

– Vi utforsker muligheten for å satse ytterligere innen helseområdet i fremtiden. Det kan bli aktuelt å videreutvikle helsehuset til en helsepark, kanskje med senior- og omsorgsboliger rundt, på tomten der Fornebuporten i dag har parkeringsplass, forteller Myhre.

LES MER:

Telenor måtte bytte ut boligplaner med park 

Store og små skaper verdensklynge for havbasert teknologi sammen 

Klart innen 2024?

En eventuell Helsepark vil huse offentlige og private helseaktører innen medisinsk behandling, pleie og omsorg. I tillegg vil det være tilbud om trening, skjønnhet og velvære til folk på Fornebu og Snarøya, Bærum Øst og Oslo Vest.

Målet er å kunne åpne samtidig med Fornebubanen i 2024.

Snakker med Euforum

Aker-konsernets helessatsing er planlagt rett ved siden av parkeringsplassen nordøst for Telenor Arena. Der planlegger eieren av arenaen, Kjell Chr. Ulrichsens selskap Euforum, å bygge seniorboliger, slik Budstikka skrev onsdag.

Det er dialog mellom de to naboene om utviklingen fremover:

– Vi snakker sammen med øvrige grunneiere, og mer konkret Euforum, i forbindelse med arbeidet med den nye kommunedelplanen på Fornebu, bekrefter Fornebuportens daglige leder Torstein Storækre.