– Dette er virkelig moro! For en respons, sier markedsansvarlig Kristen Rikter-Svendsen i Profier til Budstikka. Profier og Aker samarbeider om boligprosjektet.

Boligprosjektet vi snakker om ligger i bygningskomplekset Fornebuporten som består både av næringsbygg og boliger ved inngangen til Fornebu.

Av de 300 første boligene som sto ferdige før jul var minste leilighet på 40 kvadratmeter.

Nå er minimumsstørrelsen redusert med ytterligere drøye 10 kvadratmeter. Den minste ettromsleiligheten er på 27 kvadratmeter og den største toromsleiligheten er på 56 kvadratmeter.

– Vi mener nøkkelen til suksess nettopp ligger i å tilby komptakte leiligheter som gir førstegangsetablerer og unge ingeniører ansatt i teknologibedriftene på Fornebu et sted å bo, sier Rikter-Svendsen.

De ansvarlige bak prosjeketet hadde på forhånd hatt samtaler med Aker-ansatte der de orienterte om de nye boligene.

Varierte størrelser

Prisene varierer mellom en ettroms til 2,1 millioner kroner og opp til en toroms for 4,6 millioner kroner.

– Vi har bygget mindre andre steder. Helt ned til 24 kvadratmeter. Og i prosjektet har vi flere ulike størrelser 27, 31, 36, 40, 44, 46, 51 og 56. Viktig er at vi ønsker å tilby leiligheter for en yngre kjøpergruppe, sier Rikter-Svendsen.

LES OGSÅ: Kværner ansatte på plass på Fornebu

Av de 100 budene som allerede er kommet inn, er hele 70 bud fra ansatte som jobber i selskaper på Fornebu, opplyser Rikter-Svendsen.

– Er dere overrasket over at etterspørselen er så stor når man tenker på all nedbemanning det nå har vært i oljeselskaper lokalt?

– Nei, egentlig ikke. Det er et stort og oppdemmet behov for denne typen leiligheter i denne regionen, sier Torstein Storækre, administrerende direktør i Fornebuporten AS.

– Jeg var kanskje litt overrasket over at så mange faktisk kom fra oljerelaterte selskaper, men samtidig - det er et stort behov, sier Rikter-Svendsen.

  • KLARER DU Å GJETTE RIKTIG PRIS? Prøv Takstspillet her: PC | Mobil

Internasjonalt miljø

I de 300 boligene som allerede er solgt, er det et svært internasjonalt miljø.

– Det er hele 35 nasjoner her, og meglerne har hatt samtaler både med folk fra Kina og Kuala Lumpur, sier Rikter- Svendsen.

– Da Kjell Inge Røkke begynte å planlegge Fornebuporten julen 2011 var jo nettopp noe av tanken å skape et samfunn med boliger, næringsliv, handel og andre tilbud. Tanken var at mennesker, mange av dem yngre, skulle kun bo og jobbe på samme sted, sier Storækre.

– Fornebuporten er blitt en slags campus på et vis. Eller en svært urbanisert bydel, nesten som et lite Manhattan, sier Rikter-Svendsen.

Rikter-Svendsen regner med å ha solgt alle 150 leiligheter før sommeren. Og planen er at de skal stå ferdig sommeren 2018.

Vil bygge mer

Første fase med 300 boliger hadde en investeringskostnad på 800 millioner kroner. Denne siste delen er kostnadsberegnet til en halv milliard.

Og Fornebuportens eier Røkke er villig til å bruke enda mer på å utvikle boliger. Unge Høyre er blant dem som har vært opptatt av å skape boliger for unge i Bærum og på Fornebu.

Det er nettopp den yngre kjøpergruppen Storækre og Rikter Svendsen ønsker å bygge for.

– Vi har nå brukt opp de 450 boligene vi har tillatelse til å føre opp. Men vi ønsker egentlig å få ført opp enda flere – gjerne oppmot 500 flere boliger.

– Hva med banen – vil dere ikke bli stoppet av manglende bane?

– De boligsøkerne vi bygger for, er tenkt å skulle både jobbe og bo her, så den problemstillingen er egentlig ikke så relevant for oss. Men vi har samtidig hele tiden sagt at vi er villige til å være med å spleise på banen, sier Storækre.