Thomas Meinicke (17) var sterkest av alle de rundt 2500 løperne som onsdag stilte til start i Fornebuløpet. Jutul-løperen kom i mål på 33 minutter og 17 sekunder på 10-kilometeren, og slo Mathias Nipen på andreplass med 3,8 sekunder.

Selv om den unge idrettsutøveren løpte fra alt og alle på Fornebu, er det ikke i joggeskoene han trives best.

– Jeg satser egentlig på langrenn, men det har jo blitt en del løp opp gjennom årene. Det er en del av langrenstreningen, forteller løpsfantomet.

Han synes det er ekstra artig å vinne over så mange løpere, når han selv ikke trener spesifikt mot løping.

– Det blir jo ekstra gøy da, sier han.

Det har ikke vært like gøy i skisporet i år. Meinicke gikk både Norgescup og junior-NM i år, men er ikke fornøyd med hvordan det gikk der. Det skal likevel mye til for å lokke ham fra skisatsingen og over i friidretten.

– Langrenn er morsomst. For å lokke meg over må noen ha et godt opplegg hor jeg kan satse både på langrenn og løping, slår han fast.

LES OGSÅ: Andreas (11) jakter fars 35 år gamle rekord

– Et av de største løpstalentene

En annen langrennsløper som imponerte i Fornebuløpet, er Harald Østberg Amundsen (17). Onsdag ble Tyrvingløperen nummer to på femkilometeren

– Jeg mener at han er et av de største løpstalentene. Han ser ut som en lærebok når han løper. Men jeg forstår at det er fristende å gå langrenn i Norge, sier Tyrving-nestor Jo Nesse, som var speaker under Fornebuløpet, om Østberg Amundsen.

Selv om 17-åringen imponerer i joggesko, er han ikke i tvil om at det er i langrennssporet han vil satse hardest.

– Ski er viktigst, men jeg løper det jeg kan. Det har blitt mindre baneløping med årene, for jeg kan ikke satse på begge, sier langrennsløperen som går for Asker Skiklub.

LES OGSÅ: Isabella (1) trillet og heiet seg gjennom Fornebuløpet

Mye ski i Tyrving

Foregående sesong ble han nummer seks i Norgescupen, og han mener selv han har fått et stort løft i skisporet den siste tiden.

Østberg Amundsen er ikke den eneste Tyrving-utøveren som går langrenn. Nesse forteller at de aller fleste distanseløperne deres trener med ski på bena gjennom vinterhalvåret.

– Det er god trening, men det var bedre før det ble skøyting, mener han.

Ikke alle langrennsløperne maktet å holde like høyt tempo i Fornebuløpet. Tidligere juniorverdensmester Sindre Bjørnstad Skar (24) ble nummer 38, 3.13,2 bak vinneren Meinicke. Eirik Brandsdal ble nummer elleve, over ett minutt bak Meinicke, mens Sondre Turvoll Fossli ble nummer 46.

På kvinnesiden ble Astrid Urenholdt Jacobsen nummer to, 40 sekunder bak vinneren Sigrid Jervell Våg.

LES OGSÅ: Slik spisser du løpeformen