– Jeg liker å trene, men får det ikke helt til i hverdagen. Derfor er mosjonsløp i nærområdet perfekt. Jeg synes det er mye artigere å konkurrere, så derfor melder jeg meg på slike konkurranser, forteller Marianne Monica Ring-Andersen.

47-åringen fra Kolsås er – i skrivende stund – én av 27 deltagere som har meldt seg på Fornebu-trippelen. Det er ekstremvarianten i Fornebuløpet. Der kan deltagerne løpe alle de tre løpene, med en liten pause imellom. Den distansen er på til sammen 18 kilometer. I år er det 27 deltagere som har meldt seg på.

LES OGSÅ: Nå smadres rekorden i Fornebuløpet

Samler 3.000

Selve Fornebuløpet onsdag kommer til å samle over 3.000 deltagere i gatene der den gamle hovedflyplassen holdt til. Det er rekord.

For 47-åringen fra Kolsås er dette en perfekt og morsom form for trening, hevder hun.

– Du kjenner at du lever når du gjennomfører noe slikt. Det er jo litt smerte forbundet med dette, men det er jo bedre enn å ikke trene i det hele tatt, sier hun.

– Hadde det ikke vært bedre å snøre på seg joggeskoene og tatt en løpetur rundt kvartalet i stedet?

– Det er det alle andre sier til meg også. Men jeg synes at dette gir meg en opptur, og hver gang jeg er ute for å trene, så blir det jo en fest i og med at alle heier på meg under løpet, smiler hun.

 

Tilfeldig

Fornebuløpet vokser, og arrangementskoordinator Odd Grønli, forteller at trippelen på til sammen 18 kilometer ble til ved en tilfeldighet.

– Etter løpet i fjor var det en kar som kom bort til oss og sa «Se hva jeg har gjort». Så dro han frem startnummer for 3-, 5- og 10-kilometeren. Det viste seg at han hadde løpt alle tre distansene. Det synes vi var moro og derfor har vi forsøkt å gjøre det litt mer organisert i år, sier Odd Grønli.

Han sier at Fornebu-trippelen er kommet for å bli, og at arrangørene ikke har noen planer om å fjerne nyvinningen.

– Vi tror dette bare er den spede begynnelsen på en slik øvelse. Jeg er overbevist om at antall deltagere kommer til å øke på trippelen i løpet av årene, sier Grønli.

– Hvorfor?

– Vi ser at mange ønsker å utfordre seg selv på større ting. Det er flere som løper Oslo-trippelen (73 kilometer) i forbindelse med Oslo maraton Her ute på Fornebu er det fine løyper og flott natur, samtidig som det er sentrumsnært.

–Er det sunt å løpe tre slike løp på rad?

– Enhver må selvfølgelig tilpasse seg det nivået man er på. Det er likevel ingen god idé å gi full guffe på 3-kilometeren, når du skal ut på en 5- og 10-kilometer litt senere. Jeg tror likevel ingen har noe problemer med å gjennomføre tre slike løp som denne Fornebu-trippelen, sier Grønli.

Hjemme på Kolsås ser Marianne Monica Ring-Andersen frem til å løpe de tre distansene. Og hun har rørt på seg også tidligere.

– Jeg gikk jo på idrettslinje da jeg var yngre, og har spilt bandy i mange år. Jeg har aldri oppnådd særlig gode resultater i disse løpene, men det er opplevelsen som er viktig for meg, ikke tiden. Jeg er jo klar over at for å få gode resultater, må man trene. Men det viktigste akkurat nå er å ha det gøy. Et mål er å trene jevnlig det neste året, så får vi se om det gir uttelling til neste år, sier hun.

LES OGSÅ: På konsert i en terrortid: – Vi lar oss ikke skremme, vi må leve våre liv

Løpedronning: – Holder med én

Ingrid Kristiansen (61) er en av tidenes norske løpedronninger. Hun synes trippelløp er noe tull.

– Hvis du ikke er godt trent, så synes jeg ikke det er så sunt å løpe en slik trippel. Jeg er egentlig motstander av å løpe mer en én konkurranse samme dag. Det holder for de fleste, sier Ingrid Kristiansen.

Hun er en av tidens beste – både nasjonalt og internasjonalt – langdistanseløpere. Hun har en rekke sterke prestasjoner, og ble blant annet verdensmester på 10.000 meter i Roma i 1987.

– Det viktigste er at folk blir glade i å trene, og får en helsegevinst gjennom det. Det å løpe tre konkurranser på rad synes ikke jeg er noen god løsning. Når jeg ser folk som løper trippel i Oslo Maraton, tenker jeg i hvert fall at det ikke kan være sunt, sier hun.

– Hvis man ønsker en klapp på skulderen for å ha gjennomført en konkurranse, så holder det lenge med å løpe bare én distanse. Da tror jeg også det blir morsommere å løpe for dem som er med, sier Ingrid Kristiansen.