Skip to main content

Vil at sveitsere skal bygge Fornebubanen

Slik er det planlagt at stasjonen Fornebuporten skal se ut når den står ferdig.

Slik er det planlagt at stasjonen Fornebuporten skal se ut når den står ferdig. 

ILLUSTRASJON: ZAHA ADID ARCHITECTS OG A-LAB

Det sveitsiske selskapet Implenia er innstilt til å få bygge tunnelen mellom Lysaker og Fornebu på Fornebubanen.

Den første store tunnelentreprisen Fornebubanen lyste ut i markedet vakte interesse fra flere entreprenører. Etter forhandlinger har Fornebubanen innstilt Implenia Norge AS til å utføre tunnel- og grunnentreprise fra Lysaker til Fornebu. 

Implenia er et sveitsisk firma som blant annet har vært med å bygge Follobanen.

– Vi ser frem til et godt samarbeid med Implenia på denne store og viktige tunnelentreprisen. De har laget en god plan for gjennomføringen av anlegget. Fokus på bærekraft ser ut til å gi gode løsninger, ikke bare innenfor klima og miljø, men også totalt sett for prosjektet», sier prosjektsjef i Fornebubanen, Grete Tvedt, i en pressemelding. 

Skal starte på stasjonene også

Det er snakk om å lage en 2,3 km lang tunnel i tettbygd strøk i Bærum. Tunnelen skal lages med konvensjonell sprenging. Arbeidene starter ved tverrslaget ved Fornebuporten. 

Etter hvert skal tunnelen drives frem også fra endestasjonen Fornebu S. Der er man nå i ferd med å rive hangarene som sto på området.

I tillegg til selve tunnelen skal entreprenøren også etablere byggegroper på stasjonene Flytårnet og Fornebuporten. Selve stasjonene med betong og innredning vil bli utlyst i senere entrepriser.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.