Skip to main content

Svarer deg om Fornebubanen

Planleggingen av Fornebubanen fortsetter for fullt, upåvirket av turbulensen rundt de store samferdselsprosjektene i Oslo-området. 

I videovinduet øverst i denne saken kan du se informasjonsmøtet om Fornebubanen.

Den manglende avklaringen av skjebnen for Oslopakke 3, som er den overordnede planen for samferdselsutbyggingen i Oslo-området, påvirker også Fornebubanen.

Men Fornebubanens kommunikasjonssjef Line Fredriksen gjentar mandag det direktør Irene Måsøval tidligere har svart på tilsvarende spørsmål: Planleggingen av banen fortsetter for fullt inntil det eventuelt kommer beskjed om å stanse arbeidet.

Onsdag arrangerer Fornebubanen et digitalt nettmøte der du kan få svar på det du lurer på om utbyggingen, som ifølge planen skal starte torsdag 1. oktober. Arbeidet begynner med riving av hangarer og andre gamle bygg fra flyplassen på Koksa-området tvers over Snarøyveien fra kjøpesenteret.

Støy, støv og trafikk

På Koksa kommer endestasjonen Fornebu, og det skal graves og sprenges ut en byggegrop stor som seks fotballbaner. Det betyr støy, støv og trafikkforstyrrelser for store deler av Fornebu og Snarøya.

Arbeidet fortsetter på den 8 km lange tunnelen og de seks stasjonene Fornebu, Flytårnet, Fornebuporten, Lysaker, Vækerø og Skøyen frem til frem til Majorstuen og planlagt åpning av banen i 2027.

I nettmøtet som starter klokken 18.00 svarer Måsøval og Fredriksen på spørsmål sammen med to andre ledere for utbyggingen.

Informasjonsmøtet, som sendes via Microsoft Teams, er først og fremst for spørsmål om starten av utbyggingen på Fornebu Sør, men andre spørsmål om banen mottas også.

Nettmøtet blir gjennomført i samarbeid med Budstikka. Fredriksen oppfordrer til å sende inn spørsmål til e-postadressen kommunikasjon@fob.oslo.kommune.no. Informasjon om hvordan du går frem finner du også på Fornebubanens nettside og Facebook-side.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.