Skip to main content

Inviterer til nettmøte om Fornebubanen

Arbeidene med Fornebubanen vil begynne på Koksa langs Snarøyveien rett ved Fornebu Senter i oktober. Byggegropen får en størrelse på seks fotballbaner. Under bakken her kommer endestasjonen Fornebu.

ILLUSTRASJON: FORNEBUBANEN

Lurer du på noe om Fornebubanen? Svaret kan du få i et digitalt nettmøte onsdag 29. april.

– Det er jo ikke mulig å invitere til fysiske møter nå, så vi prøver denne måten å informere naboer og andre på isteden, sier kommunikasjonssjef Line Fredriksen i Fornebubanen.

Hun vil sitte foran pc-en for å svare på spørsmål og presentere planer og aktiviteter sammen med flere nøkkelpersoner i utbyggingen: Fornebubanens direktør Irene Måsøval, prosjektleder Fornebu Sør Line Johanne Strætkvern Pedersen og prosjektleder tunnel Ruth Gunlaug Haug.

Start i oktober

De planlegger nå for fullt for anleggsstart i oktober. Arbeidet starter med riving av hangarer og andre gamle bygg fra flyplassen på Koksa-området tvers over Snarøyveien fra Fornebu Senter. 

Her kommer endestasjonen Fornebu, og på området skal det graves og sprenges ut en byggegrop stor som seks fotballbaner. 

Utbyggingen av Fornebubanen er organisert som en egen etat i Oslo kommune og ledes av direktør Irene Måsøval (48).

FOTO: KARL BRAANAAS

Arbeidet vil pågå i flere år og utvilsomt medføre både støy, støv og trafikkforstyrrelser for beboere, besøkende og næringsdrivende på Fornebu og Snarøya.

Og etter at Fornebubanen er ferdig med sitt arbeid, går utbyggere i gang med boliger og næringsbygg på opptil ti etasjer på taket av den underjordiske stasjonen.

Tidlig ute

Informasjonsmøtet holdes altså allerede om lag et halvt år før byggestart.

– Vi ønsker å være ute i god tid, slik at alle som blir berørt, kan forberede seg godt, sier Fredriksen.

– Hva tror dere folk vil spørre om?

– Det er sikkert mange som lurer på hvordan de vil bli berørt, hvordan trafikken skal avvikles, om det blir farlig for barn å gå forbi, hvilke tider arbeidet pågår, hvordan man skal forholde seg og hvordan man kan ta kontakt, sier Fredriksen.

– Nettmøtet er først og fremst for det som handler om Fornebu Sør, der utbyggingen starter. Men vi er forberedt på å svare på andre spørsmål om banen også, sier hun.

Send inn spørsmål

Blir møtet en suksess, vil tilsvarende nettmøter kunne bli gjennomført etter hvert som arbeidet med banen forflytter seg til de øvrige stasjonene Flytårnet, Fornebuporten, Lysaker, Vækerø, Skøyen og til slutt Majorstuen.

Nettmøtet blir gjennomført i samarbeid med Budstikka gjennom Microsoft Teams og skal i utgangspunktet vare fra kl. 18.00 til 19.00.

Fredriksen oppfordrer til å sende inn spørsmål på forhånd slik at svarene kan bli best mulig.

Informasjon om hvordan du går frem for å delta og sende inn spørsmål finner du på Fornebubanens nettside og Facebook-side.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.