Skip to main content

For sent med trapper ved denne sykkelveibroen

Sykkel- og gangbroen på Fornebu er i ferd med å bli satt opp. Uten trapper.

Sykkel- og gangbroen på Fornebu er i ferd med å bli satt opp. Uten trapper.

FOTO: KARL BRAANAAS

Fornebu vel ønsker trapper i tillegg til den midlertidige sykkelveibroen ved anleggsområdet på Fornebu. Det sier kommunen nei til.

I Fornebuveien, der hvor massene fra Fornebubanen skal fraktes ut, er det nå i ferd med å settes på plass en midlertidig sykkel- og gangbro der hovedsykkelveien fra Snarøya til Lysaker går. 

Fornebu vel på Lagåsen har bedt Bærum kommune vurdere trapper for fotgjengerne i tillegg.

«Selve broen, som ser ut til å være ment primært for sykkel, vil bli over 230 meter lang med slak stigningsgrad. Det er bra for syklende, men mange gående vil nok foretrekke en trapp fremfor å gå langt på selve broen», skriver vellet i et brev til kommunen.

Så bred som det er mulig

Bærum kommune har valgt å la en rådgiver i Multiconsult, som er innleid i prosjekteringsgruppen i Fornebubanen, svare vellet. 

Der forklares det at det ikke er rom for justeringer av sykkelveibroen nå. Dette fordi det i området er mye infrastruktur i bakken og dette har vært helt styrende for plasseringen av de støpte fundamentene til broen.

 «Broen vil gi en mulighet til å krysse anleggsområdet og selv om det ikke er optimalt å blande syklister og gående, håper vi den vil kunne fungere for begge grupper. Den er gitt en maksimal bredde ut fra nevnte forutsetninger», skriver Multiconsult i svaret til Fornebu vel.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.