Skip to main content

Ytterligere 600 må gå i Aker Solutions

HARDT KJØRT: Aker Solutions har vært igjennom flere bemanningskutt etter at oljeprisen falt. FOTO: KNUT BJERKE

Aker Solutions varsler oppsigelser av opptil 600 fast ansatte i subsea-virksomheten blant annet på Fornebu.

I tillegg til hovedkontoret på Fornebu, skal kuttene tas ved selskapets avdelinger på Tranby i Lier, Moss og Ågotnes. Det skriver selskapet i en pressemelding mandag ettermiddag.

Det er foreløpig ukjent i hvilket omfang denne nedbemanningsrunden vil ramme virksomheten på Fornebu:

- Denne nedbemanningsrunden er ikke annonsert tidligere. Vi kan ikke gå i detaljer om antall ved enkelte lokasjoner, da vi nå går inn i en prosess som vil klargjore dette, opplyser selskapets kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani til Budstikka.

Det er undervannsvirksomheten (Subsea) som nå rammes i Aker Solutions - og det er ikke første gang. I fjor forsvant om lag 1.000 stillinger innenfor det samme virksomhetsområdet, hvorav over halvparten av stillingene var i Norge.

TIPS OSS OM NEDBEMANNINGER HER

Ansatte ble orientert

De ansatte ble orientert om nedbemanningen mandag. Virksomheten og organisasjonen skal strømlinjeformes for å øke konkurransekraften i et stadig svakere marked.

- Dette er tøffe, men nødvendige tiltak for å styke subsea-virksomhetens konkurranseevne i en utfordrende tid for vår bransje, sier Per Harald Kongelf, som er leder for Aker Solutions virksomhet i Norge.

Kutt på kutt på kutt

Det er – Flere hundre må gå i Aker Solutions, Tranby, Moss og Stokke - og bare to måneder siden Aker Solutions varslet kutt av opptil 900 stillinger innen drift og vedlikehold (MMO) og nedleggelse av avdelingene i Sandnessjøen og Tromsø.

Hovedkontoret og en vesentlig del av virksomheten i Aker Solutions ligger på Fornebu, der selskapet holder til i AkersHus og Fornebuporten. 7.000 av selskapets 15.000 ansatte jobber innen subsea-virksomheten, hvorav 2.500 i Norge.

LES OGSÅ: Oljenæringen: Flere enn 1.500 har mistet jobben

LES OGSÅ: Aker selger eiendommer for milliarder til Kjell Inge Røkke 

Saken oppdateres

 

Les flere artikler