I første etasje av Fornebuporten er det ennå lite som minner om et yrende restaurantliv. Bardisker, pizzaovn og store industrikjøkkenmaskiner er dekket av plast. Både inne og ute er håndverkere i full sving.

Om få måneder skal daglig leder Bernt Gunnar Berntsen kunne ønske velkommen til Fornebus nye restauranthus.

– Målet er å bli et treffsted for alle som bor, jobber eller er på besøk på Fornebu. Vi skal være et lokalt sted, men i et internasjonalt miljø. Derav navnet «The Local», sier Berntsen.

LES OGSÅ: Her er Budstikkas restaurantanmeldelser

Flere konsepter

Restauranthuset skal holde åpent syv dager i uken, og er delt inn i tre ulike konsepter: kafé/bakeri/pizzeria, restaurant og bar.

Ifølge Berntsen skal restauranthuset kunne dekke alle folks behov, enten de trenger ferske bakervarer søndag morgen, triller med barselgruppen, vil spise en bedre middag eller ta noen drinker i godt selskap.

– Restauranten blir både formell og uformell, med langbord og en litt finere del. Vi vil også ha et lite lysthus med 10–12 plasser, der man kan sitte for seg selv hvis man ønsker det, sier Berntsen.

Matkonseptet har de døpt «glocal» – altså internasjonal mat med lokalt tilsnitt.

LES OGSÅ: Åpner restaurant på nytt i Vollen

Tror de skal overleve

Inne vil restauranthuset ha 250 sitteplasser. På utsiden blir det uteservering på tre av byggets sider, med plass til totalt 150 gjester.

– I ukedagene blir det mye businessfolk. I helgene ser vi for oss et mer avslappet konsept, der vi blant annet vil ha familielunsj for liten og stor, sier Berntsen.

Bak restauranthuset står Compass Group, et av verdens største restaurantkonsern. I tillegg til å drive The Local skal selskapet også drifte kantinen for Fornebuportens vel 2.500-3.000 ansatte.

Dermed legger de opp til utstrakt sambruk av det vel 500 kvadratmeter store kjøkkenet som bygges i Fornebuportens kjeller.

– Flere restauranter har forsøkt seg på Fornebu, og gått dukken. Hva får dere til å tro at dere skal klare det?

– Vi skal jo drive personalkantine for inntil 3.000 ansatte. Dessuten er vi en del av et av verdens største selskap. Det er en solid bedrift som ligger bak, sier Berntsen.

LES OGSÅ: Hvalstrand-råte stoppet bryllup