Skip to main content

På audition for Røkke

JOBBSØKER: Chelmire Touissant (38) ser flere fordeler med å møte opp på jobbaudition foran den mer tradisjonelle søknadsprosessen. - På denne måten får du møte arbeidsgiver og se hvilket miljø du vil jobbe i om du får jobben. Det innblikket får du ikke når du sitter hjemme og skriver søknader, sier hun. (ALLE FOTO: EVA GROVEN)

Et førtitalls håpefulle jobbsøkere fant frem til Fornebu til en litt spesiell ansettelsesprosess. Kjell Inge Røkkes Fornebuporten trenger folk til blant annet treningsenteret og kantinen.

- Vi ønsker å få inn folk på en utradisjonell og annerledes måte, sier Bernt Gunnar Berntsen, buisness manager i Asker-firmaet Compass Group.

LES OGSÅ:Røkke rømmer Oslo – flytter hele Aker-konsernet til Fornebu

Sammen med Aker-eide Fornebuporten inviterte de til audition lørdag for 40 stillinger som skal ha arbeidssted i Akers splitter nye lokaler på Fornebu, hvor også Røkke selv skal ha sitt kontor.

De søker medarbeidere til å bemanne treningssenteret, kantinen «Puur», restauranten «The Local» og resepsjonister og kurs- og konferanseverter til Fornebuporten.

Ja-menneske

Felles i alle utlysningene er kravet om å være ja-menneske.

- Vi søker etter folk til servicebransjen, så da trenger vi den typen mennesker som er serviceinnstilte og leverer kvalitet, sier Berntsen.

LES OGSÅ: Kjell Inge Røkke og Aker vil reise Norges høyeste bygning på Fornebu

Nytt i Norge

Chelmire Toussaint (38) har vært på lignende jobbauditioner i Frankrike før, men aldri i Norge.

- På denne måten får alle en sjanse til å vise hva de kan. Det er effektivt og du får muligheten til å treffe arbeidsgiver og se hvilket miljø du vil jobbe i om du får jobben, sier hun.

Hun søker på jobben som resepsjonist. Etter et felles infomøte, ble de fremmøtte invitert inn til samtale med arbeidsgiver.Touissant mener denne måten å rekruttere på er bedre enn den tradisjonelle.

- Jeg kom til Norge i 2010 og har sendt ut masse jobbsøknader. Når du sitter hjemme og skriver søknad får du ikke samme innblikket som du gjør på denne måten, sier hun.

Selv om oppmøtet til rekrutteringseventen ikke var helt som forventet, er arrangørene likevel sikre på at de kommer til å ansette riktig person for jobbene.

- Det møtte opp 60-70 prosent av det vi hadde håpet, så det kan være vi kommer til å lyse ut noen stillinger på nytt, sier Berntsen i Compass Group.

LES OGSÅ: Uviss fremtid for nytt prestisjebygg etter bråstopp i leiemarkedet 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.