Skip to main content

Nytt landskap sperrer turveier

STENGT: Turgåere møter avsperrede områder mens arbeidene pågår for å lage høyere koller på Storøya.
STENGT: Turgåere møter avsperrede områder mens arbeidene pågår for å lage høyere koller på Storøya.

Tilgjengeligheten på Storøya blir bedre i løpet av januar, lover Bærum kommune.

Siden arbeidene med å forhøye kollene på Storøya startet i høst, har turgåere møtt stengte turveier og stier på området. Blant annet er hovedveien ned til sørspissen sperret mens anleggsbilene kjører masser ut til kollene.

– Men nå begynner vi å bli ferdig med det tunge anleggsarbeidet, så jeg regner med at tilgjengeligheten blir bedre i løpet av januar, sier kommunens prosjektleder Terje Skryten.

– Har dere fått mye klager fra publikum?

– Til å begynne med var det en del reaksjoner, men det hjalp da vi fikk satt opp skilt. Det har også kommet noen klager på søla som anleggsarbeidet fører med seg. Med så store mengder masse som skal fraktes på kort tid, blir det sølete veier. Vi feier og spyler, men noe søl blir det uansett, sier Skryten.

LES MER:

Færre fugler på Fornebu

Svir av 15 mill. på falske «fuglefjell»

Vil bøtelegge parkeringssynderne 

Det er tre koller ute på Storøya som skal bli høyere. Hensikten er å skape et mer variert landskap. 56.000 kubikk rene masser som har ligget mellomlagret på nye utbyggingsområder kjøres ut til de tre kollene. Det tilsvarer 5.600 lastebillass. Da nye Fornebu ble skapt ble ikke kollene så høye som planlagt, da det ikke var masser nok på den tiden.

Hele prosjektet vil koste 15–18 millioner kroner.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.