Folkefest på Fornebu

VÆRET INGEN HINDRING: Fornebudagen 2015 skulle egentlig foregå utendørs, men regnet satte en stopper for det. I stedet for å avlyse arrangementet flyttet Fornebulandet Vel, Snarøen Vel og Fornebu S like så greit folkefesten inn.

VÆRET INGEN HINDRING: Fornebudagen 2015 skulle egentlig foregå utendørs, men regnet satte en stopper for det. I stedet for å avlyse arrangementet flyttet Fornebulandet Vel, Snarøen Vel og Fornebu S like så greit folkefesten inn. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Et tettpakket program fra morgen til kveld er status på Fornebu under historiens første Fornebudag.

DEL

Det i anledning Fornebudagen 2015, som arrangeres av Fornebulandet Vel, Snarøen Vel og Fornebu S.

Se bildene fra

Etter åpningen klokken 09.00, var det Happy Feet som startet ballet med en danseoppvisning inne på Fornebu S.

LES OGSÅ: Se prestens gamle bilder på Fornebu

Deretter var det duket for blant annet konsert med Messingensemblet fra Bærum kommunale musikkskole, Erik og Kalle show og musikkinnslag fra Snarøya skolekorps.

Seilsimulator, ansiktsmaling, åpne atelierer, testing av curling og markedsboder er også noen av lørdagens aktiviteter.

LES OGSÅ: Feirer 75-årsjubileum for Fornebu

Avsluttes med auksjon
 

Like over klokken 13.00 forflyttet Snarøya skolekorps seg fra Fornebu S og over til Gamle Fornebu Kultursenter (GFK), hvor blant annet drilloppvisning av Hans Majestet Kongens Gardes Musikk & Drilltropp, konsert med Hanne Tveter med band og en stor kunstauksjon står for tur.
 

– På kunstauksjonen leverer kunstnerne våre inn bilder, setter en minimumspris og gir publikum muligheten til å by. Dette avsluttes så med en stor auksjon fra scenen klokken 17.30, sier styreleder ved GFK, Paal Alme.

Deler av arrangementet vil også foregå på Hangar 3, hvor TV-programmet «The Voice» spilles inn, da regnværet ikke ser ut til å gi seg.

LES OGSÅ: Kunstnere strømmer til Fornebu

- Synliggjøring av hva som finnes

Alme forteller at Fornebudagen, som fra og med i år blir et årlig arrangement, er en nyttig dag for lokalbefolkningen - da kanskje spesielt for de som er nyinnflyttet.


– Tanken bak arrangementet og programmet, som i år består av 30 forskjellige aktører, er en synliggjøring av hva som finnes av tilbud på Fornebu og Snarøya, sier styrelederen.

Artikkeltags