I en pressemelding mandag forteller Obos at de i samarbeid med Aker ASA skal utvikle 45.000 kvadratmeter med bolig og næring på den Kjell Inge Røkke- og Aker-eide eiendommen Fornebuporten.

OBOS og Aker ASAs heleide eiendomsselskap, FP Eiendom, danner et felles selskap og går sammen om å utvikle boligtomter på Fornebuporten.

FIKK DU MED DEG? Lokker FN med i nytt og høyt Røkke-prosjekt 

Tomtene vil bli utviklet under prosjektnavnene Fornebuporten Bolig 3 og Fornebuporten Bolig 4. Det er rundt 45.000 kvadratmeter boligutvikling og et betydelig næringsvolum som skal fylles.

– OBOS og Aker forener kompetanse og interesser for to boligprosjekter. OBOS er Nordens ledende boligaktør og har gjort en fantastisk jobb i å utvikle gode boområder på Fornebu. Det at OBOS velger å gå i partnerskap med FP Eiendom om utvikling av boliger på Fornebu er en anerkjennelse, sier administrerende direktør Torstein Storækre i FP Eiendom, i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Røkke vil bygge spektakulært hovedkvarter for verdenshavene på Fornebu 

Også i Obos-leiren er de fornøyde med samarbeidet.

– OBOS er svært fornøyd med å inngå samarbeid med en aktør som FP eiendom på Fornebu. Et slikt samarbeid vil skape nye muligheter for god og helhetlig utvikling av tomtene, sier administrerende direktør Kristine Tveitnes Seip for Obos Fornebu AS.

LES OGSÅ: Fornebu utvikles med flere bydeler