Skip to main content

10. Daniel Siraj

Daniel K. Siraj har ledet Obos siden 2015, men har vesentlig lengre fartstid i selskapet.

Daniel K. Siraj har ledet Obos siden 2015, men har vesentlig lengre fartstid i selskapet.

Foto: TRINE JØDAL

Obos-sjefen hopper på Maktlisten

Fakta

  • Daniel K. Siraj (45)
  • Konsernsjef Obos. Ansatt siden 2004
  • Styremedlem i Veidekke
  • Inntekt: 5.570.841. Skatt: 2.513.050. Formue: 9.878.473
  • Bosted: Ila, Oslo
  • Plassering sist: 41

Bygger stort på Fornebu

Fornebu er Bærums største utbyggingsområde, og Obos er desidert største utbygger på den tidligere flyplassen. Selskapet hadde ansvaret for 2.100 av de 2.700 boligene som utgjorde første fase i utbyggingen. Tre nye tomtekjøp høsten 2020 innebærer at Obos tar mål av seg til å oppføre 7.000 av de 11.000 boligene den nye kommunedelplanen legger opp til at skal bygges på området. 

Obos er dermed en helt sentral aktør i arbeidet med å utvikle fremtidens Bærum. Siraj har vært konsernsjef siden 2015, men har arbeidet i selskapet helt siden 2004 – i flere år med Fornebu som en av hovedoppgavene. Han har ikke bare planlagt boligbygging, men også engasjert seg i det politiske spillet rundt ny E18 og Fornebubanen. 

Siraj har vært blant pådriverne for høy utnyttelse, og pekt på at dette er nødvendig for å utløse grunneierbidrag som igjen er nødvendige for å sikre finansieringen av infrastrukturen.

Egen vurdering

— Noen ganger er plassering på en slik liste litt ufortjent. Jeg kunne gjerne byttet plass med Kristine Tveitnes Seip, som er vår sjef på Fornebu og som driver operasjonen der uten. At jeg er på listen er i kraft av rollen som konsernsjef i Obos, det har lite med meg som person å gjøre. Men å utvikle det største byutviklingsprosjektet i Osloregionen medfører mye makt. Og med makt følger ansvar.

Se hele Budstikkas maktliste 2021

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.