Vi starter turen fra parkeringsplassen på Solli i enden av Solliveien. Herfra tar vi oss opp den bratte bakken til markastua Solli. Fra gården er det preparert løype retning Sandungen, både for klassisk og skøyting.

Vi er fortsatt tidlig i sesongen og i Skiforeningens føremelding og iMarka-app, får vi oversikt over hvor det er preparert og hvordan forholdene er.

Skiene glir som kniv gjennom smør på de fine trikkesporene som leder oss rett fremover i lysløypa. Fra traseen viser flere skilt en sving oppom Vestlia som drives av Asker Skiklubb og som ligger noen få hundre meter fra hovedløypa. Her tilbyr pensjonistgruppa i skiklubben, Karagruppa, servering på søndager fra januar og frem til påske.

Vi fortsetter i fint driv videre bortover forbi ABB-krysset, over Con-Form sletta og ned Budstikka-bakken. Underveis møter vi mange som har knekt skøytekoden der de kommer oss i møte i godt driv oppover bakken. Foreløpig er det ikke noe løypedele i bunnen av bakken, så vi fortsetter rett frem til snuplassen i enden av skiløypa.

Enn så lenge og i påvente av mer snø, må vi derfor ta samme trasé tilbake og opp igjen Budstikka-bakken.

På returen fra toppen av bakken er det imidlertid tilrettelagt for skøyting på kryss og tvers av hovedløypa og innover i det omfattende lysløypenettet. Vi merker oss imidlertid at mange av den mest treningsglade sorten benytter trikkeskinnene i hovedtraseen fra Solli og ned til snuplassen – igjen og igjen. Mens vi alle sender takknemlige tanker til den lokale løypebasen til Skiforeningen.

Tilbake på Solli gård stikker vi innom den populære markastua som holder åpent for servering av både kaker og middagsretter hver torsdag fra kl. 16–19 samt hver lørdag og søndag fra kl. 11–16. Her møter vi vertinnen Liv Nilsson som administrerer både skiglade gjester og de ridelystne som ønsker å ta seg en tur på islandshestene. Vertskapet tilbyr også selskapslokaler. Sover du over, kan du plukke egne egg i hønsehuset til frokost. Og for de akeglade er det nok av bakker å velge mellom både på oversiden og nedsiden av gården.

På parkeringsplassen har julestemningen mer enn listet seg innpå der vi har tilbakelagt i overkant av seks vakre, vinterkledde kilometer. Og er ikke det nok, anbefaler vi å svinge innom Juletregården som ligger et snøballkast på nedsiden av parkeringsplassen på Solli. Her kan du gjennom hele adventstiden gå på juletrejakt blant de 25.000 juletrærne og hugge ditt eget juletre og velge mellom en høyde fra 1,5 til hele 4 meter.

Fortsatt god adventstid – og god tur!