Førerkortbeslag, fyllekjøring og sykkeltyv tatt på fersken i natt

En mann i 40-årene måtte levere fra seg førerkortet etter å ha vært litt vel ivrig på gasspedalen.

DEL

Ved 01-tiden målte en politipatrulje hastigheten til en bil som kjørte på E18 utgående i Asker. Sjåføren kjørte langt over den tillatte fartsgrensen på 80 km/t.

– Han ble målt til 111 km/t. Han hadde fem prikker på førerkortet fra før, og med tre nye nå førte det til førerkortbeslag, sier Sven Christian Lie ved politiets operasjonssentral.

Dermed blir det ingen bilkjøring på mannen i 40-årene i den nærmeste fremtid.

Kjørte i påvirket tilstand

Litt før klokken 01 reagerte en politipatrulje på kjøreadferden til en bil på Snarøya. Bilen ble stoppet, og føreren ble kontrollert og måtte avgi blåseprøve. Denne viste at mannen som kjørte bilen hadde en promille over den tillatte grensen.

I tillegg var ikke bilen forsikret eller var fremstilt for EU-kontroll.

– Det er ikke lov til å kjøre med bil som ikke er forsikret eller har vært på EU-kontroll. Da kan i prinsippet bilen være i så dårlig stand at det kan utgjøre en fare, både for deg selv og andre. I tillegg er det viktig med forsikring ved for eksempel en ulykke der du kan bli økonomisk ansvarlig, forklarer Lie.

Sjåføren, en mann i 30-årene, ble anmeldt for forholdene.

Sykkeltyv fersket

I Asker sentrum ble en sykkeltyv tatt på fersken av et vitne. Vitnet kontaktet politiet som kom til stedet etter kort tid.

– Vi fant mannen og en sykkel han hadde tatt fra et sykkelskur i sentrum ikke lenge etterpå, sier Lie.

Mannen, som skal være hjemmehørende i Asker, ble anmeldt for sykkeltyveri og deretter dimmitert etter å ha gitt politiet de opplysningene de ba om.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Artikkeltags