Skip to main content

Asker Skiklubb sier nei til å flytte fra Føyka

Asker Skiklubb stemte nei til Drengsrud på det ekstraordinære årsmøtet i Leikvollhallen onsdag kveld. 

Foto: Karl Braanaas

Medlemmene har talt: Asker Skiklubb sier nei til flytting fra Føyka. 

 Til slutt var det 506 stemmeberettigede som avga stemme. 211 av disse sa ja til avtalen om å flytte, mens 295 stemte nei. Forslaget trengte 2/3-del flertall for å gå gjennom. 

Dermed blir Asker Skiklubb værende på Føyka. 

Klokken 21.40 var resultatet klart, etter et drøyt tre timer med diskusjon, stemmegivning og telling. Formann Bjørn Tangnes var fornøyd med resultatet.

– Jeg er spent på hva som skjer fremover nå. Noen må kaste seg rundt for å få til en bedre løsning, slik at vi kan utvikle et bedre Drengsrud idrettspark – uten boligområdet. Det å få ut boligene på Drengsrud er det aller viktigste, for ellers holder ikke arealet mål, sier Tangnes, som mener at man i tillegg må man se på fordelingen av økonomien i avtalen mellom klubb og kommune.

– Tror du skiklubben havner på Drengsrud til slutt?

– Det tør jeg ikke si, men på et eller annet tidspunkt kan nok det bli mer aktuelt enn i dag. 

– Er du ikke redd for at den muligheten kan forsvinne?

– Nei. Det er jeg ikke. Området er regulert for idrett, svarer Tangnes.

Styreleder Bjørn Tangnes (t.v.) og styremedlem Øivind Gultvedt stod på hver sin side av debatten. Etter årsmøtet var det tid for forsoning. 

Foto: Karl Braanaas


Blir i styret

Øivind Gultvedt talte for ja-siden under årsmøtet. Han blir i styret, selv om medlemmene sa nei til flytting. 

- Så lenge det var et så klart flertall for å bli på Føyka, så forholder jeg meg til det medlemmene sier. Jeg blir i styret, og jobber godt med resten av styret, sier Gultvedt.

 - Styret har uttalt at dere kan jobbe sammen videre uansett utfall. Er det så enkelt?

- Medlemmene har talt. Så lenge vi sitter i styret, forholder vi oss til det. Selv om jeg har vært klar på ja-siden, har jeg hele tiden vært innstilt på å fortsette uansett utfall.

- Har det vært problematisk at dere har vært delt i synet innad i styret?

- Det har vært litt uro, det må være lov å si. Jeg ønsker ikke nå å skape splid, det blir ikke bedre av det, sier Gultvedt, som møter resten av styret igjen i november.  

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.