Askers skjærgård er i bruk selv om temperaturen kjemper om den skal være på blå eller rød om dagen. Været skifter, men de ivrigste lar seg ikke be to ganger når solen skinner og mulighetene for vannaktivitet er rett utenfor stuedøren.

På Holmen har tre ivrige padlere akkurat landet på stranden.

– Årets første padletur for meg denne vinteren, bekrefter kunstneren Morten Langhoff (53) fra Heggedal.

Nærheten til natur, stillhet og vakre øyeblikk er det som har lokket ham til å bytte ut penselen med padleåren denne dagen.

I 2013 var det Langhoff som var hovedutstiller ved Høstutstillingen i Asker. Sist jul var han en av fire kunstnere bak Asker kunstforenings utstilling. Begge handlet om natur, naturlig nok.

LES MER: Her er det 16 grader i solveggen

Blir inspirert

– Ja, det er med turer som denne jeg henter inspirasjon, sier kunstneren Langhoff som også er kunstlærer og foredragsholder.

På årets første padletur har han med seg kollega og venn, formingslærer Tor Hemma (51) fra Røyken.

Underveis har de møtt på padleren Rudi Delsing (53) fra Drammen. Nordsjøkokken som ikke får nok av vann og hav, og som bruker det meste av fritiden sin i kajakken på fjord og vann.

OM FJORDTRANSPORT: Indre Oslofjord en ubenyttet mulighet

Fiskelykke

Litt lenger bort i Holmenbukta høres plasket fra en torsk som akkurat har forlatt sitt våte element. Nå skal den friste en ny tilværelse på middagsbordet til familien Gondos fra Romania.

Ionel Gondos (36) har vært snekker i Norge i fem år, nå er det nye boliger på Syverstadkollen som han er med og setter opp. Men denne søndagen har han fri, og som så mange ganger før tar han fiskestangen fatt.

– Noen fisker får jeg stort sett hver gang, forteller han. I dag er det blitt et par torsker og en flyndre. Og det er han fornøyd med.