Kortreist øyhopping

FAST INNSLAG: Rigmor og Rigfar har i en årrekke fraktet folk til øyene i skjærgården utenfor Asker og Bærum.

FAST INNSLAG: Rigmor og Rigfar har i en årrekke fraktet folk til øyene i skjærgården utenfor Asker og Bærum. Foto:

Når sola steker, trenger du ikke reise så langt for å feriere.

DEL

Fra Kadettangen i Sandvika går de velkjente fergene M/S Rigmor og M/S Rigfar i fast rute mellom seks små og store øyer rett utenfor vår egen stue-dør. Her slipper du både innsjekking, trange seter og kø. Og selve reiseveien er eventyrlig kort.

Til øyene drar sommerfugl- og faunaentusiaster, småbarnsfamilier, fiskere og campingturister.

Dette er øyene du kan besøke:

Borøya

Den store sletten og den langgrunne sandstranden setter rammen for oppholdet. Øya passer utmerket for barnefamilier og rullestolbrukere. Det er mange fine overnattingsplasser også. Borøya er den øya med flest fergeavganger og -ankomster, og ligger kun 10 minutters seiling unna Sandvika.

  Brønnøya

  Brønnøya har tre brygger hvor Rigfar og Rigmor seiler til, og egen kabelferge til fastlandet. Øya har flotte turmuligheter. Store deler av øya er privateid, men det er bademuligheter.

   Ostøya

   Anbefales for den som vil ha ro og være for seg selv. Fint for badeliv og fiske. Det ligger en sandstrand rett ved fergekaia, men solen kommer hit først i 13-tiden. Det er turmuligheter på øya, men en del kratt.

    Hareholmen

    Hareholmen er den minste øya hvor Rigmor og Rigfar legger til kai.

     Langåra

     Ligger 40 minutters seiling fra Sandvika. Utmerket for overnatting, badeturer (ikke sandstrand) og fiske. Øya har Langårsundet/Middagsbukta med yrende båtliv på den ene siden, og fredfulle badeplasser og teltmuligheter på den andre. Det er en merket tursti på 3 km. (egner seg ikke for barnevogn). Og vil du ikke ligge i telt, er det senger til leie i det gamle butikkbygget.

      Høyerholmen

      Den lille øya, med et fåtall privateide hytter, ligger like utenfor Langåra. Dette er definitivt øya med høyest lydnivå, barna på Tomm Murstad Sjøleir sørger for det.

       Videoene ble første gang publisert sommeren 2015.

       Kilde for øybeskrivelser: Sandvika Fjordturer AS

       Artikkeltags