Det var i 2007 at Røkke sjøsatte båten. Først begynte han å selge reker i Oslo og fra 2012 i Vollen. Og det i tett samarbeid med Hammerø.

I august i år døde Hammerø, bare 59 år gammel. Det blir også slutten fiskeriet med «Trygg», som var nært knyttet til kameraten.

– Røkke kan bekrefte at fiskebåten «Trygg» skal selges. Dette skyldes først og fremst at Roger Hammerø som var skipper om bord, og som var en sentral person i prosjektet, gikk bort tidligere i år, bekrefter Rolf Nereng.

Nereng er Røkkes pressetalsmann.

LES OGSÅ: Nå skal Røkke selge fisk og reker i Vollen

– Alltid fisker

Budstikka var med Røkke og Hammerø på «Trygg» i mai 2012.

– Én gang fisker – alltid fisker. Det er dette miljøet jeg har vokst opp i. Ikke minst handler det om å opprettholde en kultur, og det er jo derfor vi fikk bygd en trebåt. Jeg har alltid vært stolt over å være fisker. Det er selvbildet jeg har, fastslo Røkke den gangen.

Og det var liten tvil om at Hammerø og Røkke koste seg med å fiske sammen.

– Jeg syns at det er kjempeartig å være en del av miljøet. Samtidig er jeg glad for at det ikke er primærnæringen min, spøkte Røkke.

 

LES OGSÅ: Røkke får ikke være fisker

Ute av manntallet

Dagens Næringsliv meldte nylig at Fiskeridirektoratet mener at Røkke ikke oppfyller vilkårene for å stå i fiskermanntallet for 2019. Det betyr at han også mistet retten til å delta i ulike fiskerier.

– Røkke vil ikke påklage vedtaket han nylig mottok om at han er ute av Fiskermanntallet fra 1. januar 2019, opplyser Nereng.

 

Startet som fisker

Det var nettopp fiskeri Røkke startet karriere med. I 1982 kjøpte han en 69 fots tråler i USA, og bygde gradvis opp et verdensomspennende fiskeriselskap, inntil det Røkke-kontrollerte selskapet RGI kjøpte seg inn i og ble den største eieren i Aker i 1996.