De siste fem årene har Bærum Jeger og Fiskeforening arrangert såkalt «Sommerfiske» i Sandvikselva den siste lørdagen før skoleferien starter.

SLIK VAR DET I FJOR: Håpet på lakseflaks under «Sommerfiske»

Håpet er å tiltrekke seg yngre fiskeinteresserte som vil lære mer om fisking og som ikke rynker på nesa av å være ute.

– Vi konkurrerer med ting som videospill, så håpet vårt er jo å få ungdommen til å innse at også fisking og være ute i naturen er gøy, sier Atle Skattebøl, leder i fiskegruppen i Bærum Jeger og Fiskeforening.

Av foreningens rundt 1.200 medlemmer, er rundt 100 av disse aktive fiskere.

Med «Sommerfiske»-arrangementet er målsettingen å øke dette tallet betydelig, samt å senke snittalderen.

– Vi er veldig fornøyd. Den første timen vervet vi 20-25 unge fiskere, noe som var nok til å fylle et helt ark. Det er mye bedre enn i fjor, så vi er kjempefornøyd, slår Skattebøl fast.

Debut med stang

Unge Albert Indal, som nylig fylte 3 år, holdt for første gang en fiskestang langs elvebredden av Sandvikselva under Hamang bro.

Sammen med mamma Mona håpet de på fisk, men lite nedbør og flom i elven den siste tiden gjorde nok at det ikke krydde av fisk i elven denne dagen.

– Dette er en introduksjon for oss, men den eldste av barna har fisket litt, og også han i midten lurte på om vi ikke skulle dra å fiske snart, forteller Mona Indal.

Skattebøl forklarer hvorfor det ikke er så mye fisk i elven i disse dager.

– Så vidt meg bekjent så har det enda ikke passert noen fisk forbi fisketelleren ved Fransefoss. I fjor passerte den første 18. mai. Årsaken er at det ikke har vært noe flom i elven, i motsetning til i fjor så har det vært lite nedbør. Men det er nok av fisk i fjorden som venter på å komme opp i elven, sier han.

LEST DENNE? 8.-klassinger ryddet langs elv – sjekk hva de fant 

Forberedelse til Nord-Norge-ferie

Litt lenger bort langs Sandvikselva, står de 8 år gamle venninnene Ebba og Mia fra Tanum. De er ikke helt ukjente med å fiske.

– Jeg har fisket en abbor i Sandungen, skyter Mia inn.

Når hun snart skal på to ukers ferie til Helgeland, blir det mer tid til fisking.

Men bare nedbøren kommer, lover Skattebøl at det blir mye fiskeglede i Sandvikselva i løpet av sommeren og høsten.

– Det er mange som ikke er klar over hvilken perle Sandvikselva er for laksefiske. Skal man fiske her, så må man melde seg inn i Bærum Jeger og Fiskeforening, alternativt Vestre Bærum Sportsfiskere som vi deler denne delen av Sandvikselva med, så kan man kjøpe et fiskekort. Ved å stille på dugnad eller gå vakter kan man også få tilgang, forteller Skattebøl.

LES OGSÅ: Vannene i marka får mer ørret