Trafikkuhellet med den første lastebilen skjedde ca. 400 meter etter påkjøringen fra Asker, ifølge politiet. Det opplyses at fører kun er lettere skadet. Politiet meldte om hendelsen klokken 14.18.

Politiet omtaler det som en singelulykke, og at årsaken trolig er et dekk som har eksplodert. Ifølge Budstikkas reporter har lastebilen kjørt inn i midtdeleren, og skrapt opp denne.

– Det jobbes fortsatt med berging av denne lastebilen. Da dekket eksploderte, låste dekkene seg, så bergingsselskapet jobber med å få løst dette fortsatt, sier politiets operasjonsleder Line Skott i politiet ved 17-tiden.

Ved 18-tiden er det fortsatt lang kø på E18 inn mot Oslo, fra Asker og bak til Liertoppen. Ved 18.50 melder Vegtrafikksentralen at lastebilen er berget og at alle felt igjen er åpnet for normal trafikk.

Ny smell

40 minutter senere, rundt kl. 15, meldte brannvesenet på Twitter at det hadde skjedd et trafikkuhell med flere biler litt lenger bak på E18, ved Drengsrud. Budstikka fikk også tips om ulykken fra andre trafikanter.

– Det er tre lastebiler eller varebiler som har kjørt inn i hverandre rett før avkjøringen til Asker, forteller en tipser.

I tillegg er en personbil involvert, som skal ha blitt truffet av to varebiler og fått store materielle skader.

– Én person klagde over nakkesmerter og er sendt til legevakt for undersøkelser, forteller operasjonsleder i politiet, Line Skott.

Like før klokken 17 opplyser hun at alle de involverte kjøretøyene er fjernet.

– To av de involverte førerne har fått sine førerkort beslaglagt med bakgrunn i §3 i Vegtrafikkloven, som går på uaktsomhet, sier Skott.

Lang kø

Allerede etter trafikkuhellet med den første lastebilen var det store trafikale problemer på E18 i begge retninger. I inngående retning ble to felt sperret en periode, slik at trafikken måtte sluses i kollektivfeltet. I utgående retning var det glanekø og ettermiddagsrush som bidro til at køen ble lang.

Trafikkuhellet med de tre lastebilene og personbilen har bidratt til ytterligere problemer i trafikken.

Ved 18-tiden er det fortsatt bergingen etter det første trafikkuhellet som skaper problemer, og lange køer bakover fra påkjøringen fra Asker sentrum. Like før klokken 19 var også bergingen av dette kjøretøyet fullført.