BÆRUM-GIMLE 75-88

Onsdag røk nemlig Bærum på sitt andre strake semifinaletap mot Gimle. Semifinalen spilles i best av tre kamper, og dermed er Bærums sluttspill over for i år.

– Dette er litt skuffende. Vi har mål om å komme lengre enn som så, sier Bærum-spiller Stian Emil Berg.

– Vi taper mot et bra lag, men vi mener vi er bedre enn dem. Men, vi klarer ikke få det frem når vi skal. Det er jo kjedelig, fortsetter han.

Bærum vant første periode 21-20. Men, Gimle kom tilbake, og vant de tre neste periodene - da de scoret, mens Bærum litt for ofte bommet med sine avslutninger.

Selv om Bærum hentet inn ledelsen i tredje periode, skle Gimle fra igjen - og ledelsen ble stor nok til at Bærum ble litt frustrerte, mens Gimle ikke lot seg stresse.

– Akkurat nå vet jeg ikke helt hva som ikke fungerer. Men vi scorer 75 i dag... Vi har vært oppe på 90-tallet i hele år, men er ikke det nå. Samtidig slipper vi inn 88. Jeg vet ikke om jeg skal starte med angrep eller forsvar, men tidligere i år har vi hatt en flyt vi ikke har nå, sier Berg.

LES OGSÅ: Bærum tapte første semifinale

Heite i toppen

– Det som er litt forundringsverdig er at vi har gode individualister, som blir heite i toppen. Og når de blir heite i toppen, så gjør de juniorfeil, sier trener Mathias Eckhoff.

– Det synes jeg er litt rart – vi klarer aldri å bare kverne på. Men jeg tenker at det alltid starter med trenerne. Vi lykkes ikke med å få spillerne til å gjøre tingene de er gode på. Vi må ta selvkritikk på det, fortsetter han.

Gimle spiller en fysisk basketball - men det plager hverken Berg eller Eckhoff, som er enige i at Bærum har en liknende stil, og at det er positivt at dommerne lar litt fysisk spill få utfolde seg, uten å blåse i stykker kampen.

–  Det burde ikke vært noe problem at de spiller fysisk og tøft. Men de får oss til å gå en og en og ikke kollektivt. Gode individualister vil alltid tape mot et godt kollektiv, sier Eckhoff.

– Som basketelsker kan jeg like at et godt lag går videre, som jobber på den rette måten, og som er kollektivt sterke. Men ikke på bekostning av oss. Men vi var ikke gode nok. Sånn er det bare. De treffer oss også på en fase i sesongen hvor vi er litt for hete i toppen og frustrerte.

LES OGSÅ: Stian Mjøs har scoret 5.015 poeng i toppserier i basketball. Han har ikke tenkt å gi seg med det første.

15 poengs ledelse

Men det begynte altså så bra for Bærum, som ledet store deler av første periode. Fem minutter ut i kampen sto det 17-4, og halvminuttet senere 19-6.

Gjestene svarte imidlertid - og scoret faktisk de neste 14 poengene. 40 sekunder før periodeslutt sto det 19-20. Men, to straffekast fra Stian Mjøs sikret 21-20 etter første periode.

I andre periode fulgte lagene hverandre de første snaue fem minuttene - til det sto 31-31. Igjen avsluttet Gimle perioden best. 31-31 ble til 31-37, som ble til 35-42.

Men, Bærum fikk mer håp da Joshua Hart scoret til 39-45 med en nydelig lay up.

Hentet inn ledelsen

Gimle scoret først i tredje periode, men poeng fra Joshua Hart og Stian Emil Berg sørget for 44-47 to minutter ut i perioden - og spenningen levde i beste velgående.

Gimle økte ledelsen noe igjen, men Bærum svarte nok en gang - og seks og et halvt minutt ut i perioden satte Alex Dakin en trepoenger - til 56-55 til Bærum.

Dette var dog siste gang Bærum var foran - Gimle satte de neste seks poengene, og ledet 64-57 før de siste ti minuttene.

Aldri nærme nok

62-66. Det var det nærmeste Bærum var i siste periode. For selv om Bærum holdt tritt med Gimle lenge, var gjestene fra Bergen hele veien foran, med mellom fire og tolv poeng.

Bærum jaget og jaget, men ble stadig mer frustrerte.

Gimle fikk en del straffekast - 16 i tallet på de siste tre minuttene - og satte de fleste.

Bærum ga alt hele veien inn, men måtte etter hvert innse at tapet var uunngåelig.

Og at finaledrømmen brast.

Kampfakta

Bærum Basket 75

Gimle 88

Basket, NM-sluttspill, menn

Perioderesultater: 21-20, 18-25, 18-19, 18-24

Bærum: Torgrim Sommerfeldt 16, Joshua Hart 15, Mateusz Nilsen, Alex Dakin 6, Gaute Haugen, Stian Emil Berg 9, Thomas Moen Solem, Benjamin Alknes Cox, Jens Kjelstrup Grøsland, Stian Mjøs 21, Torkel Myhrum Westby, Michael Joseph Zeno jr. 8.

Toppscorere Gimle: Tony Luka Albert Tolovae, 29