Skip to main content

Tok digitale grep for å sluttføre filminnspilling

Regissør Erik Poppe fra Jar er ferdig med innspillingen av filmen «Utvandrerne».

Regissør Erik Poppe fra Jar er ferdig med innspillingen av filmen «Utvandrerne». 

Foto: KNUT BJERKE

Erik Poppes storfilm «Utvandrerne» kan rekke premieredato 2. juledag takket være digitale grep. 

Historien, som første gang ble filmatisert i 1970 med Liv Ullmann og Max von Sydow i hovedrollene, er basert på Wilhelm Mobergs klassiske roman. 

Jar-regissør Erik Poppe står bak nyinnspillingen. Den har Gustaf Skarsgård og Lisa Carlehed i hovedrollene som de fattige bøndene fra Småland som ønsker seg et bedre liv i Amerika. 

Ifølge Dagsavisen styrer filmen nå mot planlagt premiere 2. juledag i år, til tross for at filminnspillingen har blitt påvirket av pandemien. 

– Mot alle odds og med stadig strengere pandemibestemmelser er vi kommet i mål, sier Poppe til Dagsavisen

Innspillingen skal ha foregått i Sverige, USA og Romania. Flere av scenene, blant annet der Oskar og Kristina ankommer Ellis Island i New York, skal illustrere en travel havn med mange mennesker. Dette ble vanskelig å gjennomføre på grunn av restriksjoner. 

– Løsningen ble å satse på digitale grep, og skape menneskehavet i form av digitale statister, forklarer Poppe til avisen. 

Erfaren

Det er bæringen Anna Bache-Wiig som har skrevet manus til filmen, sammen med Siv Rajendram Eliassen. De to står blant annet bak tv-seriesuksessen «Heksejakt». 

Erik Poppe er blant Norges mest erfarne regissører, med filmer som «Utøya 22. juli», «Kongens nei» og «Tusen ganger god natt» bak seg. 

Sistnevnte film var «på grensen til privat», fortalte regissøren til lokalavisen i 2013. 

– Å lage denne filmen har vært på kanten til smertefullt, sa han om filmen som har den franske stjernen Juliette Binoche i hovedrollen, og har vunnet flere internasjonale priser. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.