Skip to main content

Skal få «seniorene» opp av sofaen

John John Bruseth brenner for seniorene i Asker og Bærum.

John John Bruseth brenner for seniorene i Asker og Bærum.

Foto: SIFFS

John John Bruseth (62) fra Fornebu vil få seniorene opp av sofaen og inn i kinomørket. 

Bruseth engasjerer seg sterkt i seniorenes hverdag og har nylig etablert en helt ny filmfestival for godt voksne i Sandvika. 

– Folk må opp av sofaen og ut. De må oppleve kunst og kultur i langt større grad enn det som er vanlig når man er kommet i senioralderen, sier Bruseth.

Etter et møte med Odeon Kino har han etablert Seniorfilm – Sandvika Internasjonal Filmfestival (SIFFS).  

– SIFFS ønsker å inspirere seniorer i hele Bærum, og Asker for den del, gjennom flotte filmer, både gamle klassikere og ferske premierer på storfilmer, foredrag, festivaluken ute i byen, på kjøpesentre og kafeer, sier Bruseth. 

Berømtheter

Årets filmfestival arrangeres fra 6. – til 12. september. Går det som Bruseth ønsker, vil den vokse seg større år for år. Han ser for seg internasjonale filmstjerner og berømte regissører rusle elvelangs i Sandvika i fremtiden.

– Vi blir flere og flere seniorer, samtidig blir vi friskere og mer aktive – men på kino går vi stadig sjeldnere, sier Bruseth og legger til. 

– De går med andre ord glipp av dette viktige sosiale samlingsstedet, de flotte filmene på stort lerret, samtalene om filmen i etterkant og alt annet en god kinoopplevelse fører med seg. For det er ikke tvil – film er best på kino. 

Kinosjef Maren Salvesen i Sandvika er svært glad for samarbeidet.

– Vi gleder oss veldig til festivalen. Det er flott at det er en hel uke, ikke kun én dag. Allerede nå har vi et godt tilbud til seniorer hver tirsdag og en pakke med rabatter som gjelder i hele byen. Nå kan vi gi et enda bedre tilbud. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.