Skip to main content

Poppe skal lage ny film av klassiker

Regissør Erik Poppe fra Jar får jobben med å regisserer nyinnspillingen av «Utvandrerne».

Regissør Erik Poppe fra Jar får jobben med å regisserer nyinnspillingen av «Utvandrerne». 

Foto: KNUT BJERKE

Bæringen skal regissere en ny versjon av klassikeren «Utvandrarna».

Det opplyser Norsk filminstitutt.   Filmen, som første gang ble filmatisert i 1970 med Liv Ullmann og Max von Sydow i hovedrollene, er basert på Vilhelm Mobergs bøker.

Denne uka har NFI gitt tre norske produksjonsselskaper totalt 6,6 millioner kroner til samproduksjon av spillefilm med utenlandsk hovedprodusent.

Én av dem er Paradox Rettigheter AS, som får 3,5 millioner kroner i tilskudd til «Utvandrarna» i samproduksjon med svenske SF Studios. 

Klassiker

 Ifølge VG skal totalbudsjettet for filmen skal være drøye 80,5 millioner kroner, hvorav norsk andel er 15 millioner.

«Utvandrarna» er fortellingen om familien Nilsson, som på 1800-tallet legger tidligere liv bak seg og gir seg ut på en risikofull reise over havet mot Amerika i håp om et bedre liv.

Ifølge en pressemelding fra Norsk filminstitutt er det bæringen Anna Bache-Wiig som skal skrive manus sammen med Siv Rajendram Eliassen. 

- Gode søkere

Erik Poppe er blant Norges mest erfarne regissører, med filmer som "«Utøya 22. juli», "Kongens nei og "Tusen ganger god natt"

Avdelingsdirektør i NFI, Lars Løge, sier i en pressemelding at det var mange gode søkere, langt flere enn de har penger til å støtte. 

– Når det er sagt, er det tre svært sterke spillefilmer som får norsk produksjonstilskudd i denne runden, fra historisk kostymedrama til en høyst samfunnsrelevant nåtidshistorie. Forhåpentligvis vil alle tre filmene få et stort publikum både ute og hjemme, og vise det høye nivået på norsk samarbeidsevne i den internasjonale bransjen, sier han. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.