Skip to main content

Hjelpende hånd til filmbransjen

Serien «Lykkeland» ble spilt inn i Asker rådhus’ vinterhave sommeren 2017. FOTO: PETTER S. HENRIKSEN, NRK/MAIPO FILM

Serien «Lykkeland» ble spilt inn i Asker rådhus’ vinterhave sommeren 2017. FOTO: PETTER S. HENRIKSEN, NRK/MAIPO FILM

Regjeringen vil gi 85 millioner kroner til film- og seriebransjen som følge av koronautbruddet. 

Det kom frem i forbindelse med at regjeringen la frem revidert nasjonalbudsjett. 

Store film- og serieproduksjoner har stoppet opp, og planlagte produksjoner er utsatt på ubestemt tid ettersom strenge smitteverntiltak gjelder. 

– Det var viktig at Norsk filminstitutt tok raske grep for å møte utfordringene som krisen har skapt for filmbransjen. Nå foreslår regjeringen endringer i statsbudsjettet for å sikre at vi kan komme i gang med nye film- og serieproduksjoner når samfunnet gradvis åpnes opp igjen, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V).

Regjeringen foreslår at bevilgningene til Filmfondet økes med 30 millioner kroner, og at NFI får fullmakt til å tildele inntil 55 millioner kroner utover det som er bevilget til Filmfondet i 2020.

NRK har hatt suksess med tv-serien Exit med utspring i norsk finansbransje.
NRK har hatt suksess med tv-serien Exit med utspring i norsk finansbransje.
Foto: Ingeborg Klyve / Fremantle / NRK

Tok pause

Suksess-serien «Exit» er blant norske tv-serier som ble satt på vent da koronapandemien slo ned. Bæringen Ine Marie Wilmann spiller rollen som «Celine», og serien er produsert av Petter Testmann-Koch fra Hosle.

Innspillingen av andre sesong er to uker bak skjema, fordi produksjonen måtte usette opptakene grunnet koronautbruddet. Nå er de i gang med scener hvor det er én og to foran kamera.

Fredag 15. mai åpner Asker kino gradvis igjen. Sandvika kino, som tilhører Odeon-gruppen har ikke bestemt når de vil åpne igjen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.