Skip to main content

Haslum-dame skaper Hollywood-historie

Kjersti Flaa fra Haslum har bodd i Los Angeles i en årrekke og dekket de fleste store film-begivenheter for norske medier.

Kjersti Flaa fra Haslum har bodd i Los Angeles i en årrekke og dekket de fleste store film-begivenheter for norske medier. 

FOTO: Magnus Sundholm

Kjersti Flaa fra Haslum har bidratt til å endre strukturer i den amerikanske filmbransjen. 

48-åringen saksøkte i fjor Hollywood Foreign Press Association (HFPA) som arrangerer prisutdelingen Golden Globe. HFPA-medlemmene får stemme over hvem som får prisen, men har avslått Flaas søknad om medlemskap de siste årene uten begrunnelse. 

Den amerikanske kritikerorganisasjonen Critics Choice Association (CCA) har nå bestemt seg for å utvide og ta opp internasjonale journalister. Flere skal oppfatte CCA-avgjørelsen som et forsøk på å overta HFPAs tidligere territorium.

– Jeg har kjempet for endringer i HFPA i fire år. Da jeg saksøkte i august, ble jeg kontaktet av masse journalister i L.A som forteller at de har blitt utsatt for samme behandling som jeg har, sier Flaa til VG, og legger til at det føles som ringen nå er sluttet. 

Norsk Oscar-vertinne

Flaa bestemte seg for å flytte til USA som 33-åring og har møtt de aller største kjendisene i Hollywood. 

Til Budstikka har hun fortalt om beinhard jobbing og beskrevet karrieren som «en ekstremt bratt oppoverbakke». 

– De kjendisene som er usympatiske når man møter dem, er sannsynligvis slik mot andre også, så man må prøve å ikke ta det personlig. Dårlig oppførsel lønner seg aldri, fortalte hun til lokalavisen i en større reportasje i 2019 i forbindelse med at hun var norsk Oscar-vertinne.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.