Skip to main content

Drømmeprinsen

HØY OG MØRK: Ben Barnes spiller hovedrollen i "The Chronicles of Narnia: Prince Caspian", DVD-klar 19. november. (Alle foto: Walt Disney Studios)

– Jeg er en heldig djevel, sier Narnia-kjekkasen Ben Barnes (27), som nå skifter tittelrolle fra "Prins Caspian" til "Dorian Gray".

De onde tungene som klaget på manglende sexappeal i den første Narnia-filmen, sikler desto mer når toeren ligger klar i DVD-løypa (release 19. november).

Først og fremst er dette Ben Barnes' fortjeneste. Da det ble avslørt at den 27 år gamle briten hadde fått tittelrollen som "Prins Caspian", gikk nettdebatten like heit som høyt på Internet Movie Database.

Barnes, som ligner en krysning mellom Orlando Bloom og en ung Keanu Reeves, har takket for tilliten med å slå seg opp i Hollywood. Bare i vinter har han fire spillefilmer på gang.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er en heldig djevel, sier Barnes når han møter pressen under London Film Festival.

Naken

"The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe" ble den nestmest innbringende filmen i USA i 2005. Også oppfølgeren har gjort det bra på kino. Men Barnes er mindre interessert i å snakke om C.S. Lewis enn om Oscar Wilde. Nylig avsluttet han innspillingen av "Dorian Gray", basert på Wildes berømte roman "The Picture of Dorian Gray".

– Det var drømmerollen. Den ble en skikkelig reise for meg. Jeg gjorde masse jeg ikke hadde gjort før. Jeg kysset menn, og jeg kledde meg naken foran kamera, røper Barnes.

En sentral medspiller er Colin Firth – som angivelig ikke har sluttet å synge ABBA-låter etter verdenssuksessen "Mamma Mia!".

– Vet du hva han pleide å gjøre på settet, bare for å irritere meg? Jo, rett før vi går i opptak, lener han seg over og hvisker "Chiquitita!" i øret mitt. Dette var noe jeg måtte finne meg i på daglig basis, sier Barnes og ler kort.

Emosjonell

Barnes' mor og far er henholdsvis psykolog og psykiater. Han tror det var en medvirkende årsak til at han valgte dramastudier ved universitetet.

– Som barn ble jeg stadig spurt om hva jeg følte om ting. Og skuespill handler jo om emosjonelle tilstander: Hvordan ville du reagere hvis du befant deg i disse omstendighetene? Det å vokse opp med et bevisst forhold til sånt har nok hjulpet meg, uten at det betyr alt, sier Barnes.

Hans nærmeste får òg æren for at han evner å holde beina på jorda, nystjernestatusen til tross.

– Jeg har ordentlig kyniske venner og en veldig rotfestet familie, så balansen er god. Kompisene driter meg ut, og foreldrene mine setter meg sammen igjen. Ergo mener jeg å ha brukbar kontroll.

Blomster

Det tredje Narnia-kapitlet, "The Voyage of the Dawn Treader", er ventet i 2010. Det har Barnes fint lite å si om.

– Foreløpig er det meste i det blå. Vi håper å begynne å skyte i april. Selv om jeg ikke har sett manuskriptet ennå, har jeg lest boka, som jeg synes er den beste i serien.

Imidlertid kan han bekrefte ryktet om at han ga starleten Jessica Biel blomster da de jobbet sammen på kommende "Easy Virtue".

– Jeg møtte henne skarve 40 timer før vi begynte. Derfor tenkte jeg det ville være en hyggelig gest, siden vi tross alt skulle spille mann og kone, sier Barnes.

– Jeg tror hun tok det sånn. Det er klart det kunne slått tilbake på meg.

– Kjæresten hennes, en viss Justin Timberlake, ble ikke sjalu?

– Vel, han kom på besøk den dagen vi skulle danse. Da han så hvor elendig jeg er til det, tror jeg han skjønte hvor lite han hadde å frykte.


Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.