I øs pøsende regn ble den nye kunstgressbanen åpnet fredag ettermiddag. Regnet la imidlertid ingen demper på stemningen eller på underlaget.

– Dette er bare et bevis på at det er lurt å velge kunstgress. Hadde vi anlagt gress, så hadde det ikke blitt like trivelig her i dag, smiler styreleder Morten Christophersen i Billingstad idrettsforening.

Kunstgressbanen sto ferdig i fjor høst, men ble ikke bruksklar før i våres. Nå har idrettsforeningen også fått miljøstøtte fra Asker kommune for å velge granulatfritt kunstgress.

– Det er kjempebra å få såpass stor støtte. Den utgjør 15 prosent av totalkostnaden. Når man tar med spillemidler og momskompensasjon også, så begynner det å bli mulig å legge kunstgress, sier Christophersen, og fortsetter:

– Vi hadde 1 million kroner i egenkapital. Med støtte og noen sponsormidler, så er vi nå gjeldfrie, legger han til.

– Veldig fin bane

De små, sorte gummibitene er et betydelig miljøproblem ved at tonnevis forsvinner ut i naturen. De har også skapt problemer og irritasjon i mange fotballhjem. Morten Christophersen er glad for løsningen som er valgt på Billingstadbanen.

– Jeg synes det fungerer veldig fint. Det er også veldig greit å få hjem barn som ikke er svarte av granulat, sier styrelederen.

– Hvordan er det å spille på den?

– Det funker veldig bra å spille på. Tidligere har dempingen vært et problem, men det har de gjort noe med nå, fastslår han.

At kunstgresset fungerer bra ble også bekreftet av flere som testet banen i forbindelse med åpningen.

– Det er en veldig fin bane, og den er veldig bra å spille på, sier Johanne Høegh Engh (12)

– Og så er det miljøvennlig, supplerer Maja Storaker (12).