Skip to main content

Håper fortsatt Kadetten 2020 går som planlagt

Artisten Cardi B sto på scenen på Kadetten i Sandvika i fjor.

Artisten Cardi B sto på scenen på Kadetten i Sandvika i fjor. 

Foto: OLIVIA KNUDSEN

Kadetten 2020 er fortsatt ikke avlyst. Etter planen starter festivalen i Sandvika 30. juni. 

På nettsidene sine promoteres festivalen med billettsalg og informasjon om artistene som er ventet å komme til Sandvika 30. juni og 1. juli. 

Informasjon om koronautbruddet er den samme som har ligget der hele mars og så langt i april. Festivalarrangøren har ikke besvart Budstikkas henvendelse. Da lokalavisen henvendte seg til arrangøren den 12. mars, var svaret at de følger myndighetenes retningslinjer. 

– Kadetten følger situasjonen tett og er i kontinuerlig kontakt med offentlige myndigheter. Per dags dato vil arrangementet gå som normalt. Følg rådene fra helsedirektoratet slik at Covid-19 forsvinner kjappest mulig, og sørger for at sommerens festival kan gjennomføres. Ta vare på hverandre, uttalte daglig leder Karina Næss Trosdahl på det tidspunktet. 

Norske myndigheter har forbudt store kulturarrangement frem til 15. juni i år. 

Artistene på programmet i år inkluderer blant andre Gucci Mane, DaBaby, Playboi Carti, Dutti Dior, Lil Tecca og Meek Mill.

– Urimelig

Flere festivaler har nå avlyst arrangementene. 

Kongsberg Jazzfestival offentliggjorde sin beslutning 6. april. Dagen etter fulgte OverOslo, og avlyste sin festival. 

– Dette er prekært for mange nå. Det er rett og slett urimelig at festivalene skal stå alene om valget mellom å ta folkehelsehensyn og det å redde sitt eget og mange andre aktørers levebrød, har Tone Østerdal, daglig leder i interesseorganisasjonen Norske Konsertarrangører (NKA) uttalt til VG.

Gikk med underskudd

Arrangøren av Kadetten var svært fornøyd etter fjorårets festival. Like før festivalstart hadde billettsalget nesten doblet seg fra 2018 med i overkant av 10.000 solgte billetter per dag. Kadetten 2019 var likevel ikke uten kontroverser, da rapperen A$AP Rocky ikke dukket opp. 

Han ble arrestert i Stockholm, i en sak som til slutt involverte president Donald Trump. 

Festivalen gikk med underskudd i 2018, men fikk forlenget opsjonsavtalen av Bærums politikere for å arrangere festivalen på Kadettangen frem til og med 2028.

Inntekter fra konsertvirksomhet i Norge 2018 utgjorde drøye 2,8 milliarder kroner, det vil si 60 prosent av de samlede inntektene i musikkbransjen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.