Skip to main content

Gjør Sandvika klar for en litt annerledes byfest

Arrangørene Kristin Bjelke (t.v.), Cecilie Due og Tonje Spjøtvold er klare for årets Byfest i Sandvika. Her legger de siste finpuss i Bakgården, som blir årets kjerne for festlighetene.

Arrangørene Kristin Bjelke (t.v.), Cecilie Due og Tonje Spjøtvold er klare for årets Byfest i Sandvika. Her legger de siste finpuss i Bakgården, som blir årets kjerne for festlighetene. 

Foto: EVA GROVEN

150.000 mennesker var innom Sandvikas gater under fjorårets Byfest. I år blir det kun adgang for 150 personer av gangen. 

Istedenfor tivoli, matmarked, parader og utekino blir det i år mindre konserter og byvandringer under Byfesten i Sandvika. Men det stopper ikke festlighetene under årets opplegg. 

– Vi grugleder oss litt, sier Cecilie Due. 

Hun er mangeårig prosjektleder for arrangementet, som i år er døpt «Litt av en Byfest». 

– Hele denne prosessen har krevd annerledestenkning rundt organisering, gjennomføring og tiltak. Dessverre er det veldig få arrangementer igjen, men vi klarer å få til noe bra med det som er, sier hun videre. 

Kan bli bortvist

Festens hjerte blir den ene gjenværende scenen i Bakgården, hvor alt fra barnekor og dansere til storband og orkester skal opptre. 

– Alle arrangementer er gratis og det er bare å møte opp på de aller fleste. Kun omvisningene, Prime Time-konserten og åpningsforestillingen til «Syngende Bærum» krever påmelding, sier Kristin Bjelke, leder for kultur og samarbeid i kommunen. 

– Men vi har ordnet VIP-seter for familiene og fansen til de enkelte artistene på sandstranden vår, legger Tonje Spjøtvold, produsent og koordinator i Bakgården, til.

Lader opp til fest på «sandstranden» som blir årets VIP-sone for familie og fans.

Lader opp til fest på «sandstranden» som blir årets VIP-sone for familie og fans. 

Foto: EVA GROVEN

«Byfest-general» Cecilie Due er derimot bekymret for at noen ikke vil få mulighet til å se på alle forestillingene de har lyst til. 

– På de mest populære arrangementene er det nok noen som ikke vil få plass, men vi tror at nesten alle som besøker Bakgården denne helgen skal kunne få med seg litt kultur, understreker Due.

På de mest populære arrangementene er det nok noen som ikke vil få plass
Cecilie Due, «byfest-general»

Klar for fremtiden

Siden Byfestens spede begynnelse i 2006 har både publikumstall og antall aktiviteter vokst enormt, men arrangørene er klare for utfordringene årets versjon bringer med inn i fremtiden.

– Vi er optimister og planlegger for alle eventualiteter som kan komme fremover. Årets versjon blir på en måte bare et lite pusterom, sier Kristin Bjelke, før hun legger til:

– Alle har blitt tvunget til å tenke annerledes i år, og det gjelder oss også. Å legge til rette for trygg kultur, er alltid viktig, men nå har det fått ny betydning. 

Alle tre ser allerede frem til neste års Byfest hvor håpet er at ting er nærmere normalen.

– Det betyr ikke at alt kommer til å bli som før – hele byen skal rives og bygges på ny. Byfesten vil derfor uansett bli annerledes og spennende til neste år og i årene som kommer, sier Cecilie Due. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.