Utenfor Sjøengen Kro på Slependen står Marcus Guldberg (59), styreleder ved kroen, og feier bort glasskår med en kost.

Fem store ruter ble knust på stedet natt til fredag. Yao Qin (56), Guldbergs kone, er også til stede for å se på ødeleggelsene. Hun er daglig leder og medeier i den tradisjonsrike kroen på Slependen. Paret fortviler over nattens hendelser.

– Dette er dyre ruter, og egenandelen er høy. Det koster dyrt for oss å reparere dette. Men vi har ikke noe valg, vi må bare fortsette å drive her, sier Guldberg.

Han tar Budstikka med inn i lokalene, og her ligger glasskårene strødd ved bordene.

Har skjedd før

Dessverre er det ikke første gang rutene knuses.

– Nei, vi har ved to tidligere anledninger opplevd ruteknusing, opplyser Guldberg.

Paret forteller at de har en mistanke om hvem som kan ha stått bak ruteknusingen, og håper inderlig politiet sørger for at de det gjelder blir stoppet slik at dette ikke skjer igjen.

Politiet opplyser til Budstikka at de natt til fredag rykket ut til en leilighet på Slependen. Her var det tre menn og en kvinne. Da politiet kom, kastet gjengen i leiligheten gjenstander på politiet. En mann ble innbragt, opplyser operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter.

Politiet fikk meldingen fem minutter over to natt til fredag.

Spyttet på politiet

– Vi fikk meglet og stort sett roet ned ting. Men en av de fire klarte ikke å roe seg ned, og ble innbragt til arresten. Mannen spyttet da også på offentlig tjenestemann, sier Nysæter.

Nysæter opplyser at politiet setter ordensforstyrrelsen i leiligheten i sammenheng med ruteknusingen.

– Vi vil nå etterforske hendelsene videre, sier Nysæter.